De ongeziene impact van een jaar covid-19 op IT, transformatie en databescherming

datacenter

Het laatste jaar heeft zijn stempel gedrukt op de IT-omgeving. De snelheid van digitale transformatie en de bijhorende strategie voor bescherming van data ondervonden een ongeziene impact.

2020 was voor iedereen een uniek jaar en organisaties vormen daarin geen uitzondering. Externe factoren die onze generatie nooit eerder heeft ervaren, hebben het IT-landschap voor altijd veranderd. Dat bracht nieuwe uitdagingen met zich mee.

Veeam Data Protection Report 2021

In het recentste Data Protection Report van Veeam analyseert het bedrijf hoe meer dan 190 organisaties in België en Nederland databescherming en beheer hebben aangepakt in dit uitzonderlijke klimaat. De resultaten zorgen voor boeiende inzichten waar je zelf mee aan de slag kan voor je eigen strategie.

Enkele cijfers springen meteen in het oog. Zo geeft 94 procent van de bevraagde organisaties aan dat ze hun gebruik van cloud willen versnellen. 76 procent kampt terzelfdertijd met een beschikbaarheidsprobleem: wanneer er iets misloopt, duurt het te lang om aan de slag te gaan met back-up systemen. Nog frappanter: bij 56 procent kan data niet meer hersteld worden omwille van slechte en niet geverifieerde back-ups.

Download hieronder het volledige Veeam Data Protection Report 2021 voor meer cijfers en bijhorende analyses.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home