De meerwaarde van managed security services voor kmo’s

De aanhoudende digitalisering gecombineerd met steeds meer cyberdreigingen zorgen ervoor dat IT-teams van kmo’s hun handen meer dan vol hebben. Dat drijft een verschuiving naar managed services. Zeker voor beveiliging is die aanpak interessant.

IT-departementen van kmo’s hebben de handen vol. Snelle digitale transformatie enerzijds, frequentere en gevaarlijkere cyberdreigingen anderzijds, zorgen ervoor dat professionals elders hulp gaan zoeken. Managed services lonken in dat geval. Vooral cyberbeveiliging nodigt de IT’ers van kmo’s uit om dergelijke dienstverlening onder de arm te nemen. Een managed servicesprovider met een goede kennis van het securitylandschap kan op een gestructureerde manier samenwerken met een firma om de veiligheid te bolsteren. Onderzoek toont aan dat organisaties bereid zijn om met een provider in zee te gaan wanneer die de juiste oplossing aanbiedt, zelfs wanneer ze vooraf niet meteen van zin waren om zaken te veranderen.

Samenwerking

Providers moeten daarom samenwerken met klanten en ervoor zorgen dat ze op de hoogte zijn van de uitdagingen van het snel veranderende dreigingslandschap. Verder is het de verantwoordelijkheid van de provider om te wijzen op de risico’s wanneer een organisatie het niet ziet zitten om een gelaagde beveiligingsaanpak te omarmen. Managed serviceproviders die een totaaloplossing kunnen aanbieden, hebben hier een streepje voor.

In onderstaande whitepaper, aangeboden door beveiligingsspecialist Sophos, ontdek je hoe MSP’s met hun klanten moeten samenwerken om een duurzame relatie gebaseerd op veiligheid op te bouwen. Het belang van een breed portfolio, eenvoudig beheer en automatisering komen aan bod. Download de whitepaper voor het hele verhaal.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home