De belangrijkste redenen waarom EDR nodig is in elk bedrijf

Sophos

Endpointbeveiliging is vandaag standaard bij nagenoeg alle bedrijven. De volgende stap, EDR, daar wringt vaak het schoentje. De hype rond EDR-tools maakt het vaak moeilijk om een juiste keuze te maken. Waar moet je op letten en wat zijn de voordelen?

Endpoint Detection and Response (EDR) is een extra tool die bovenop endpointbeveiliging draait. EDR levert extra detectiemogelijkheden, onderzoektools en responsmogelijkheden. Elke fabrikant springt op de hype, wat het moeilijk maakt om een overzicht te behouden. Sophos somt de vijf belangrijkste redenen waarom je als bedrijf vandaag EDR nodig hebt, en waar je zoal moet op letten.

Waarom voor EDR kiezen?

Met de vergelijking in onderstaande white paper wil Sophos duidelijk maken dat niet elke EDR-oplossing waarde toevoegt aan de organisatie. Vaak komt daar door de extra complexiteit van de tool, onvoldoende beschermende capaciteiten, en ze vreten vaak veel resources. EDR in Sophos Intercept X is één totaaloplossing dat het eenvoudig maakt voor bedrijven om de lastigste vraagstukken te beantwoorden wanneer er veiligheidsincidenten zijn. Dit zijn de vijf belangrijkste redenen volgens de securityfabrikant om voor EDR te kiezen vandaag:

  • Hou je security-omgeving zuiver en trek ten strijde tegen geheime gevaren
  • Detecteer aanvallen die door de mazen van het net glippen
  • Reageer sneller op potentiële incidenten
  • Voeg expertise toe zonder iemand extra aan te nemen
  • Begrijp hoe een aanval gebeurt en hoe je het in de toekomst wél kan stoppen

Zin om meer te leren over elk van deze vijf redenen over EDR? Download dan onderstaande white paper van Sophos voor extra informatie.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home