Cybersecuritymythes ontkracht

De cybersecuritywereld kent heel wat aangenomen best practices. Het is eenvoudig om dergelijke assumpties over te nemen zonder ze kritisch te beoordelen. In de praktijk nemen heel wat specialisten echter zaken aan die niet of niet helemaal kloppen.

Cybersecurity is een breed en vooral snel veranderend veld. Daarom biedt het gemoedsrust om op enkele breed aanvaarde best practices en aannames te steunen. In realiteit zijn dergelijke algemene waarheden echter een zeldzaamheid en is de werkelijkheid een stuk genuanceerder. Door uit te gaan van assumpties zonder ze in vraag te stellen, loop je het risico om fouten te maken of je energie en middelen verkeerd te verdelen.

In onderstaande white paper ontleedt OCD vier populaire mythes. In het document kom je te weten waarom het gevaarlijk is om te uitgebreid te focussen op de beveiliging van laptops en servers, waarom threat intelligence alleen niet genoeg is, welke best practices in verband met wachtwoorden er eigenlijk geen zijn en waarom pentests niet alleen voor een minderheid zijn weggelegd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home