Neem een Duik in de Cybersecurity Datazee met de CrowdStrike 2023 Threat Hunting Report

Cyberbeveiliging is geen statisch slagveld, maar een dynamische arena waarin de spelers snel veranderen en de regels voortdurend evolueren. Het CrowdStrike 2023 Threat Hunting-rapport biedt een diepgaande analyse van deze veranderende dreigingslandschappen, vol met inzichten die essentieel zijn voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in cybersecurity.

Kerberoasting

Een van de meest opvallende bevindingen in het rapport is de verbijsterende 583 procent-toename in Kerberoasting-aanvallen, een verfijnde techniek die wordt gebruikt om privileges te escaleren en laterale bewegingen binnen een netwerk mogelijk te maken. Deze statistiek alleen al zou voor elke IT-professional een wake-up call moeten zijn over de noodzaak om hun beveiligingsprotocollen te versterken en te herzien.

Kerberoasting richt zich op Windows-apparaten door gebruik te maken van het Kerberos-authenticatieprotocol, waarbij tickets met gecodeerde inloggegevens worden gestolen die vervolgens offline kunnen worden gekraakt. Dit soort aanvallen zijn bijzonder verraderlijk omdat ze moeilijk te detecteren zijn vanwege de alomtegenwoordigheid van Kerberos-activiteit in netwerkverkeer. Ondanks de bekendheid van deze techniek, blijft het een aanzienlijke dreiging, vooral omdat het geen verhoogde privileges vereist om uit te voeren.

Het rapport onthult ook dat eCrime-adversaries, met name VICE SPIDER, verantwoordelijk waren voor 27 procent van alle inbraken die gebruik maakten van de Kerberoasting-techniek. Deze en andere gegevenspunten in het rapport bieden ongekende inzichten in de tactieken, technieken en procedures (TTP’s) van cybercriminelen, waardoor organisaties hun verdediging kunnen aanpassen en verbeteren.

Downloaden

Ben je klaar om de diepte van deze gegevens te verkennen en uw cybersecurity kennis naar een hoger niveau te tillen? Het CrowdStrike 2023 Threat Hunting-rapport is niet alleen een document; het is een cruciaal instrument in je arsenaal om de toekomst van cyberdreigingen voor te blijven. Download het rapport nu en zet de eerste stap naar een veiliger digitaal domein.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home