Best practices voor een veilig en betrouwbaar eigen datacenter

Veel middelgrote organisaties worstelen met de beveiliging en de betrouwbaarheid van hun datacenter. Problemen hebben een negatieve impact om de concurrentiekracht en de omzet. Hoe zorg je er voor dat je datacenter wel optimaal werkt?

Met een goede beveiliging als fundament, blijft je hele datacenter overeind staan. Middelgrote organisaties geven echter aan dat ze worstelen met de betrouwbaarheid en de beveiliging van hun eigen datacenter.

Volgens onderzoek van Dell en Intel geeft 38 procent van de line-of-business-managers aan dat ze zich zorgen maken over de beveiliging en controle van hun IT-omgeving. 46 procent van de IT-specialisten geeft bovendien aan te kampen met een tekort aan cybersecurityspecialisten.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn nochtans de twee belangrijkste parameters voor de werking van een datacenter. Problemen verstoren immers de dienstverlening naar de klanten wat slechte reviews met zich meebrengt. Bovendien kost downtime erg veel geld, om maar niet te spreken van GDPR-complicaties en boetes wanneer iemand het datacenter ook echt binnendringt.

Onderstaande white paper, aangeboden door Dell en Intel, biedt inzichten waar je mee aan de slag kan om jouw omgeving beter te beveiligen. De inhoud is gebaseerd op marktonderzoek en richt zich exclusief op Europese organisaties.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home