10 toptrends in applicatiebeveiliging voor 2021

security

Applicatiebeveiliging evolueert om te passen in moderne ontwikkelomgevingen. Verschillende trends spelen een rol: van grote evoluties naar kleinere maar daarom niet minder interessante tips.

De wereld van de applicatiebeveiliging evolueert snel, maar niet onverwacht. Heel wat trends die de laatste jaren werden ingezet, blijven dan ook relevant. De aanhoudende verschuiving naar moderne ontwikkelingsstrategieën is echter dynamischer dan ooit. Ontwikkelaars moeten sneller opleveren terwijl projecten aan complexiteit winnen. API’s, Microservices en IaC helpen om de beveiligingsstack te doen krimpen, terwijl de mogelijkheden er wel op vooruitgaan.

Kwetsbaarheden

Klanten hebben zo hun eigen idee van wat belangrijk is, en komen met focuspunten aandraven. Applicatiebeveiliging blijft bovendien een complex gegeven. Onderzoek van het Fortify Software Security Research-team geeft aan dat wel 79 procent van de webapplicaties minstens één belangrijke kwetsbaarheid bevat.

Applicatiebeveiliging verdient daarom een nauwere integratie met de algemene ontwikkelingscyclus. In onderstaande white paper doet Micro Focus de tien belangrijkste trends in de wereld van applicatiebeveiliging voor 2021 uit de doeken.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home