Werken van overal: de weg naar een nieuwe realiteit

Werken van overal ontpopte zich als gevolg van de pandemie tot een realistische langetermijnstrategie. Voor je werknemers onafhankelijk van locatie efficiënt kunnen werken, moet je echter een traject vol obstakels maar ook opportuniteiten doorlopen.

De pandemie maakte duidelijk dat veel werknemers niet op kantoor hoeven te zijn om goed en efficiënt te werken. Telewerk is vandaag een realistische langetermijnstrategie. Als organisatie kan je een goed telewerkbeleid echter niet van de ene dag op de andere implementeren. Het veranderingstraject kost tijd. In een ideale toekomst zijn mensen belangrijker dan gebouwen. De locatie definieert dan niet meer de waarde van een organisatie. Werknemers zelf zien de mogelijkheid om vanop afstand te werken als een vanzelfsprekendheid en niet als een beloning. De verbeterde work-life-balans is daarbij kritiek.

De rol van IT

Bij dat alles speelt IT een heel belangrijke rol. Het is immers aan het IT-departement om een consistente toegang te bieden tot applicaties en diensten, terwijl de hele infrastructuur wel veilig moet blijven. De digitale ervaring wordt de drijvende kracht achter de manier waarop de mensen in je organisatie werk verzetten. IT geeft zo meer dan ooit vorm aan de werkplek en de cultuur binnen een onderneming.

In onderstaande whitepaper van VMware ontdek je hoe de weg naar structureel telewerk eruitziet en wat je kan doen om sneller resultaat te boeken.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home