Hoe je technologiekeuzes je werknemers beïnvloeden

Werknemers zijn essentieel voor het succes van een kmo. De technologie waarvoor je binnen je organisatie kiest, heeft echter een grote invloed op hun ervaring en prestaties. Enkel de juiste tools zorgen voor tevredenheid en productiviteit.

Wanneer werknemers blij zijn, zijn klanten dat volgens verschillende studies doorgaans ook. Bovendien is goed personeel een schaars goed: goede mensen tevreden houden, betekent dat je ze ook in je bedrijf kan houden. De rol die technologie daarbij speelt, kan je niet onderschatten. De juiste tools maken niet alleen dat iemand zijn job kan uitoefenen, ze moeten er ook voor zorgen dat de werknemer zich gesterkt en geëngageerd voelt.

Verwachtingen van werknemers

Veel bedrijven zorgen wel voor inspiratie en motivatie voor hun medewerkers, maar ze vergeten dat een juiste toolset even belangrijk is voor de productiviteit en algemene tevredenheid. Uit onderzoek door Forrester in opdracht van Lenovo blijkt dat werknemers bij kmo’s inderdaad ontevreden zijn over de tools waarover ze beschikken. Vaak zijn werkgevers echter niet op de hoogte van het probleem. Het onderzoek toont aan dat kmo’s meer moeten inzetten op moderne en flexibele technologische hulpmiddelen, zoals laptops in de plaats van verouderde desktops, cloud- en samenwerkingstools en mobiele apparaten.

In onderstaande white paper vind je niet alleen de details van het onderzoek, maar ontdek je ook welke weg je moet volgen om je onderneming digitaal actueel te maken en het personeel van de juiste hulpmiddelen te voorzien.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home