Het nieuwe tijdperk van telewerk: de belangrijkste trends

flexibel werken thuiswerk byod

Telewerk was al langer een optie, maar massale adoptie bleef uit. Daar kwam met de pandemie verandering in en dat zorgt voor opportuniteiten.

De afgelopen jaren werd een hybride personeelsbestand een steeds meer realistische optie, met dank aan verbeteringen inzake de technologie voor digitale werkplekken. Ondanks de beloften van besparingen en flexibiliteit bleef een grote verschuiving echter uit. Vooral inertie in het leiderschap en vrees voor verandering hielden een revolutie tegen.

Zouden werknemers zich wel van hun taken kwijten buiten het kantoor? Wat zou de impact op de bedrijfscultuur zijn? De angsten waren begrijpelijk maar zoals we intussen weten, ongerechtvaardigd. De pandemie verplichtte organisaties om actie te ondernemen ondanks eventuele bezwaren. Dat zorgde voor een versnelde shift naar telewerk die al lang op de agenda stond, maar lange tijd geen werkelijkheid wilde worden.

Nieuwe kansen

Niet alleen bleek telewerk geen rampzalige gevolgen te hebben, werk op afstand bracht nieuwe opportuniteiten met zich mee. Organisaties die een grote digitale achterstand hadden opgelopen voor de pandemie, kregen de kans om die met rasse schreden in te halen. Hogere productiviteit, tevredenheid van werknemers, troeven bij het recruitment en besparingen suggereren dat organisaties nooit meer zullen terugkeren naar een klassiek model zonder een vorm van thuiswerk.

In onderstaande white paper van VMware, Arrow en Tech Data ontdek je wat de impact van telewerk de afgelopen maanden is geweest. Je leest er hoe organisaties nieuwe kansen omarmen en kosten besparen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home