De hybride werkplek als antwoord op onzekerheid

We mogen met z’n allen opnieuw naar kantoor, maar daarmee is de oude manier van werken nog niet terug. Bovendien heeft niet alleen een pandemie een impact op het werk, ook andere vormen van onzekerheid spelen een rol. Met een hybride werkplek kan je als organisatie flexibel op dergelijke uitdagingen antwoorden.

Met een beetje geluk hebben we het ergste van de pandemie nu echt wel achter ons. Verplicht telewerk is intussen afgevoerd en werknemers kunnen opnieuw naar kantoor. Iedere dag naar de werkplek komen is echter een voorbijgestreefde aanpak.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Langs de ene kant verwachten werknemers meer flexibiliteit van hun bedrijf. Door af en toe thuis te werken, verbetert de balans tussen werk en leven. Niemand wil zonder goede rede iedere dag in de file staan. Langs de andere kant zorgt die flexibiliteit ook voor meer veerkracht en schaalbaarheid voor het bedrijf. Door hybride werk te omarmen is het formaat van je personeelsbestand minder afhankelijk van het aantal vierkante meters op je kantoor.

Hybride werk vereist wel een duidelijke strategie. De fundering ervan berust op drie pijlers: goed materiaal, verbinding van mensen en verbetering van processen. In onderstaande whitepaper van Kyocera ontdek je hoe je een goede hybride strategie uitwerkt en welke voordelen je daar als bedrijf van kan plukken.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home