Nieuwe IT-infrastructuur Politiezone Antwerpen zorgt voor stabiliteit, snelheid en schaalbaarheid

Een interventieteam van de politie heeft snel cruciale informatie nodig ter plaatse. Politiezone Antwerpen stapte daarvoor in zee met VMware en HPE om de gevoeligheid van data binnen de FOCUS-app te garanderen.

De grootste uitdaging van elke ICT-dienst is het correct samenvatten van alle informatie. Zeker bij politiediensten is het van cruciaal belang om zo efficiënt mogelijk achterliggend papierwerk te verwerken. Ook voor interventieteams geldt dat: hoe meer informatie, hoe beter je een incident correct kan evalueren.

Om dit allemaal mogelijk te maken, maakt de Politiezone Antwerpen gebruik van een VDI-dienst als mobiele werkruimte. Die draait in tandem met een volledig nieuw digital platform met bijhorende app: FOCUS. Lees hier onze diepgaande analyse in die oplossing.

FOCUS-app

FOCUS is een uitgebreide tool die vaak 20 tot 40 databases moet doorzoeken doorheen de talrijke politiedepartementen maar ook stadsdiensten en andere openbare zaken. Zo’n aanpak vraagt om een up-to-date IT-infrastructuur. Politiezone Antwerpen klopte hiervoor aan bij VMware en HPE.

De belangrijkste reden voor die keuze is schaalbaarheid en continue beschikbaarheid, 24/7. Volgens de politie worden hun applicaties niet langer elke paar jaar van een gigantische update voorzien, maar wordt er continu met kleine en functionele updates gewerkt op een agile manier. Het opteerde daarom voor een HPE Synergy-oplossing.

Wil je graag meer lezen over deze case? Download dan hieronder het eBook van HPE en VMware.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home