Al eens aan RFID gedacht voor je IoT-project?

Klein maar fijn

RFID tag

RFID is niet nieuw, maar wordt vandaag dikwijls over het hoofd gezien bij digitaliseringsprojecten. De mogelijkheden van een RFID-tag en bijhorende scanner zijn eindeloos, aan jou om te zien waar ze binnen het bedrijf passen.

Het is belangrijk om goed te begrijpen wat een RFID-tag is en wat je ermee kan doen. Er zijn namelijk drie basistypes: passief, actief en semi-passief. Elk type heeft zijn reikwijdte om een signaal naar de RFID-scanner te sturen.

Groei in RFID-toepassingen

De aanhoudende groei van RFID-toepassingen voor asset management, inventarisatie, picking, track & trace, productieprocescontrole en activiteiten in de toeleveringsketen heeft geleid tot een onbeperkt aantal RFID-labels en -tags.

lees ook

Internet of Things in België: hoe ziet het netwerklandschap eruit?

Ondanks de vele opties, zijn er veel artikelen en omgevingen die aanzienlijke uitdagingen vormen als het over RFID-tagging gaat volgens specialist Aucxis RFID Solutions. Soms zijn er duurzame tags nodig om bestand te zijn tegen het proces dat ze doormaken, de leesafstand moet voldoende zijn, maar tegelijkertijd moeten cross reads vermeden worden. De eisen en informatiebehoeften kunnen enorm verschillen. Daarom is het noodzakelijk om de technische vereisten en fysische kenmerken van het hele proces zo gedetailleerd mogelijk in kaart te brengen.

Wil je meer weten over wat RFID is en waarom het mogelijk interessant is voor je volgende IoT-project? Vul je gegevens in en download de helder geschreven whitepaper van Aucxis RFID Solutions onmiddellijk.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home