Leer hoe Operators de levenscyclus van Kubernetes-apps automatiseren

kubernetes container docker

Kubernetes verovert het bedrijfsleven als container orchestrator, maar daarmee is de kous nog niet af. Om de volledige levenscyclus van een specifieke applicatie te automatiseren en beheren, kan je een Operator inschakelen.    

Een IT-infrastructuur gebouwd op containers en georkestreerd met Kubernetes is extreem krachtig, schaalbaar, redundant en efficiënt. Het is niet voor niets dat de technologie na amper enkele jaren al zo alomtegenwoordig is. De opensourcegemeenschap blijft de mogelijkheden van Kubernetes uitbreiden, zodat het platform steeds in staat is de meest relevante containergerelateerde taken uit te voeren.

Wie vandaag applicaties heeft uitgerold op een Kubernetes-cluster, kent de uitdagingen om die te monitoren, onderhouden, herstellen en upgraden. Een Operator neemt al die taken over en breidt de Kubernetes-API uit.

Operator Framework en SDK

Het Operator-patroon ontstond bij CoreOS en is vandaag onderdeel van de Red Hat-familie. Het biedt een antwoord op de steeds complexere applicaties op Kubernetes-clusters door middel van automatisering. Sinds de overname door Red Hat in 2018 wordt de opensource Operator Framework en SDK continu verbeterd.

Wie dieper wil graven in de SDK of meer wil weten over het Operator Framework, heeft Red Hat een uitgebreid ebook beschikbaar gesteld om te downloaden. Hierin leer je hoe Kubernetes en Operators werken en hoe je ermee aan de slag kan.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home