Beveiliging aan de snelheid van DevOps

Visual Studio Code

De afgelopen jaren evolueerde software van een ondersteunende functie naar een innovatiecentrum voor bedrijven. Functionaliteit krijgt al te vaak voorrang op beveiliging en dat leidt tot kwetsbaarheden.

Software is vandaag essentieel voor innovatie binnen bedrijven. Een steeds hoger tempo van releases stelt functionaliteit centraal. Met snelheid als belangrijke factor kiezen ontwikkelaars er logischerwijze voor om componenten opnieuw te gebruiken of opensource of commerciële code in hun projecten te integreren.

Dat heeft een grote impact op het werk van beveiligingsteams. Voor hen wordt het moelijker om kwetsbaarheden op te sporen met alle gevolgen van dien. De afgelopen jaren vonden er verschillende beveiligingslekken plaats veroorzaakt door code van derden in bedrijfsapplicaties. Het probleem wordt nog groter gemaakt door de sterke groei van het aantal toepassingen dat in een onderneming circuleert.

DevOps en DevSecOps

Organisaties omarmen DevOps om snel applicaties te bouwen. De applicatiebeveiliging blijft echter geïsoleerd achter. DevOps teams groeien bovendien tot wel 80 keer sneller dan de beveiligingsteams, die bijgevolg moeite hebben om de ontwikkelingen bij te houden.

De oplossing: applicatiebeveiliging een integraal onderdeel maken van de levenscyclus van de software. Dat kan bijvoorbeeld door DevSecOps te implementeren maar ook door een efficiënter beveiligingsprogramma uit te werken. In onderstaande white paper ontdek je hoe je beveiliging opnieuw de juiste plaats geeft in je organisatie.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home