Operationaliseer je analytics-modellen in 7 stappen

AI data analytics

Analytics is essentieel voor organisaties die willen groeien, maar modellen uitrollen in operationele systemen blijft een grote uitdaging.

Bedrijven hebben analytics nodig om te groeien en producten en diensten te differentiëren. De technologie doet meer dan beslissingen informeren. Organisaties moeten analytics verwerken in de dagelijkse operationele en transactionele beslissingen. Daartoe moeten ze de technologie op een kwalitatieve en betrouwbare manier in operationele systemen integreren.

Dat is een grote uitdaging. Bedrijven zijn al bij al nog niet zo succesvol in het overwinnen van die laatste horde. De afgelopen tien jaar kregen de data en de modellen de nodige aandacht, maar de modellen in productie brengen blijft al te vaak iets wat nog snel achteraf moet gebeuren.

Uitdagingen en oplossingen

Volgens onderzoek van SAS worden slechts de helft van de beste modellen uitgerold en duurt het doorgaans drie maanden om een model in productie te brengen. Zo blijven analysemodellen in de kast zitten en dragen ze niets bij aan de onderneming.

In onderstaande white paper ontdek je welke uitdagingen er in de weg staan van een vlotte uitrol van modellen naar productie. Vervolgens ontdek je hoe je analytics in zeven stappen kan operationaliseren.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home