Low-code als IT-transformatie: op zoek naar de toegevoegde waarde

Mendix grafiek stijging

Wanneer je met low-code aan de slag gaat, is het belangrijk om de zakelijke meerwaarde ervan te definiëren. Mendix-software bezorgt je een raamwerk waarin je die waarde kan definiëren, berekenen en articuleren.  

De tijd dat IT een kostenpost is, ligt ondertussen achter ons. Alles draait op softwareoplossingen die waarde creëren, wat het cruciaal maakt om het juiste portfolio aan applicaties in huis te halen. Ze zijn vandaag het hart van elk bedrijf.

Ondanks dat IT de levenslijn van elke organisatie is, werken er nog heel wat op een traditionele manier. Er wordt vooral gekeken naar problemen van gisteren om die op te lossen, in plaats van naar de uitdagingen van vandaag en de opportuniteiten van morgen. Die cyclus moet je omkeren: 80% van elk IT-budget moet richting toekomstige opportuniteiten gaan, 15% naar de uitdagingen van vandaag en 5% naar de problemen van gisteren.

Voordelen meten en business case ontwikkelen

De volgende stap in het proces om de voordelen van low-code-ontwikkeling naar waarde te schatten, is de meerwaarde die je eruit kan halen via applicaties. Die voordelen zijn bijvoorbeeld meetbaar in de vorm van minder uren binnen een proces, een hogere klanttevredenheid, hogere SLA-uptime of meer productiviteit voor ontwikkelaars.

Wanneer je de voordelen van low-code wil meten, moet je aan de slag met een business case. In het handboek dat je onderaan kan downloaden, licht Mendix tal van voorbeelden toe waaronder de versnelling van de time to market, de acceleratie van app-ontwikkeling of de verhoging van productiviteit binnen het IT-team.

Ben je geïntrigeerd in de potentiële voordelen van low-code voor jouw organisatie? Vul je gegevens hieronder in en ga aan de slag met een helder uitgelegd handboek van Mendix om meerwaarde uit low-code te halen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home