‘Data zorgt niet voor succes, wel de beslissingen die we nemen’

datacenter

Data, tools en algoritmes alleen staan niet garant voor succes. Het is belangrijk dat de juiste beslissingen worden genomen door bedrijven, gebaseerd op betrouwbare data uit betrouwbare bronnen. Alleen daarmee kan je het verschil maken.

De huidige pandemie benadrukt hoe plots het competitieve landschap kan veranderen. Bedrijven moeten slimme beslissingen kunnen nemen op basis van vertrouwde data. Analytics is namelijk de sleutel voor elke organisatie om het landschap te begrijpen en zo de beste beslissing te nemen om hun waarde te maximaliseren.

Helaas zijn er vaak compute flessenhalzen die een impact hebben op de analytics-prestaties. Enerzijds moeten IT-organisaties essentiële systemen draaiende houden, met weinig overschot voor uitrol en onderhoud van software. Anderzijds wordt er meer data dan ooit gegenereerd en liggen de eisen van data-analisten steeds hoger.

Cloud-native SAS Viya

Vandaag omarmen steeds meer bedrijven de cloud in een hybride omgeving. Dat kan op twee manieren: ‘lift and shift’ of cloud-native. Die laatste is belangrijk als moderne basisfundering, iets waar analyticsplatform SAS Viya optimaal gebruik van maakt. Het ondersteunt onder andere containers om efficiënt in een cloud naar keuze te draaien.

Automatisatie van data is essentieel voor de productiviteit, net als het beheer van de modellen. De ontwikkeling ervan kan een enorm obstakel vormen voor bedrijven. Ondanks dat ze krachtige analytische modellen bouwen, wordt amper de helft ook effectief in productie gebruikt.

Duik dieper in een duidelijk opgebouwd ebook van SAS rond analyticsplatform Viya en hoe je meer uit analytics in de cloud kan halen. Vul je gegevens hieronder in en ga ermee aan de slag!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home