AI en de toekomst van innovatie: 2022 AI momentum survey report

AI staat op de drempel van haar ware potentieel en blijft aan kracht winnen binnen het bedrijfsleven, bij de overheid en in de samenleving in het algemeen. Toch moet de wereld moet het volledige potentieel ervan nog zien.

Dat is de conclusie van de 2022 AI Momentum Survey, met antwoorden van meer dan 500 leidinggevenden wereldwijd. Samen schetsen hun inzichten een beeld van een ontluikende technologie.

Actieve interesse

Bijna alle voorwaarden zijn aanwezig om AI op grote schaal toe te passen – een grote sprong voorwaarts ten opzichte van toen dit onderzoek voor het eerst werd uitgevoerd in 2018.

Wat is er veranderd? In 2018 was er veel belangstelling voor AI, maar veel respondenten keken nog toe hoe het gesprek over AI zich ontvouwde. Tegenwoordig geven bijna alle respondenten aan dat ze AI inzetten, ontwikkelen, testen of er actief in geïnteresseerd zijn.

Ondertussen ontwikkelen de tools, technologieën en andere AI-mogelijkheden zich razendsnel. Als je vandaag op grote schaal met AI wilt beginnen, heb je toegang tot alles wat je daarvoor nodig hebt. De technologische barrières worden minder en er zijn meer gekwalificeerde leveranciers die je kunnen helpen.

Niet alomtegenwoordig

Maar hoewel AI steeds algemener wordt, is het nog lang niet overal aanwezig. Uit het rapport blijkt dat veel gebruikers nog steeds op hun tenen lopen voor een volledige implementatie, terwijl anderen zich nog in een zeer vroeg stadium van planning bevinden. Ondanks de groeiende belangstelling en het groeiende vertrouwen in AI, is er duidelijk meer werk aan de winkel voordat het de alomtegenwoordige technologie wordt… die velen verwachten.

Lees het volledige onderzoek inclusief analyses en bevindingen in onderstaande white paper van SAS, Intel en Accenture.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home