Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ review: levendig en scherp 

Xiaomi Redmi Note 12+
Xiaomi Redmi Note 12+

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ is een luxueus model met uitstekende functies die tot de premiumcategorie behoren. 

Het plaatje van de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ (499 euro incl. btw) lijkt bijna volledig te kloppen. Het model pakt uit met een uitmuntende camera, levendig OLED-scherm en razendsnelle laadtijd. Op gebied van prestaties is hij in vergelijking met andere prijsgenoten niet de beste maar ook niet de slechtste. 

Look & feel

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ heeft een stijlvolle uitstraling en is beschikbaar in drie neutrale kleuren: wit, zilver en blauw. De schermgrootte bedraagt 6,67 inch, wat voor de meeste gebruikers een aangename grootte is. De randen zijn mooi afgerond waardoor de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ aangenaam in de hand ligt. De behuizing is gemaakt van metaal en glas, wat zorgt voor een luxueuze (en duurzame) uitstraling.  

Batterij: snel leeg, snel vol

Als we kijken naar de oplaadtijd van de batterij (5.000 mAh), steekt de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ er met kop en schouders bovenuit in vergelijking met andere prijsgenoten. Op slechts tien minuten is de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ voor vijftig procent opgeladen, na tweeëntwintig minuten tikt het de tachtig procent aan. Op gebied van oplaadtijd is het dus een echte klasbak met een maximum van 120 Watt, alleen loopt de batterij helaas ook snel leeg.  

Wanneer we de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ onderwerpen aan de video- en prestatietest, zijn de resultaten echter teleurstellend en strandt hij bijna onderaan de lijst in vergelijking met prijsgenoten. Draadloos laden schiet helaas tekort, al wordt dit deels goedgemaakt door de meegeleverde lader in de doos.

Uitstekende camera

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ wint vooral terrein op gebied van camerakwaliteit. Het toestel is voorzien van een 200 megapixel-hoofdsensor die ultrascherpe foto’s oplevert. Daarnaast zijn er nog twee andere lenzen te vinden op de achterkant, een ultragroothoeklens met 8 megapixel-sensor en een macrocamera met een 2 megapixel-sensor. Deze camera’s bieden extra ondersteuning bij unieke perspectieven en de OIS zorgt ervoor dat je gemakkelijk uit de hand kan fotograferen. 

De foto’s die we namen met de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ zijn van uitstekende kwaliteit. De nachtfunctie bewijst ook zijn dienst en levert kwaliteitsvolle foto’s op. Fotografiekenners en liefhebbers kunnen zich volledig uitleven met de ‘Pro’-functie, waarmee je zelf instellingen kan aanpassen zoals onder andere de sluitertijd, ISO en witbalans. 

Glashelder scherm

Het scherm ziet er bijzonder helder en levendig uit. Het Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ scherm telt 2400 x 1080 pixels en is voorzien van een OLED-scherm, dat onze voorkeur geniet boven een LCD-scherm. De kleuren en het contrast komen met een OLED-scherm veel sterker naar boven, en dat merk je ook bij het scherm van de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+.  

Acceptabele prestaties

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ draait op een Mediatek Dimensity 1080. Die is gewapend met een octacore-processor en bijgestaan door een Mali-G68 MC4 voor grafische workloads. Voor een dergelijk model in het duurdere segment, presteert de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ gelijkaardig aan de meeste prijsgenoten, op twee uitschieters na. Deze processor is zeker voldoende voor dagelijks gebruik. We ervaren geen haperingen bij het switchen tussen verschillende apps en functies.  

Conclusie

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ heeft zich sterk op de kaart gezet dankzij zijn uitstekende camera met uitgebreide functies en levendig OLED-scherm. De batterij is bovendien in een mum van tijd opgeladen, al gaat hij helaas ook snel leeg. De prestatiekracht is gemiddeld in vergelijking met andere modellen in dezelfde prijsklasse. Over het algemeen behoort de Xiaomi Redmi Note 12 Pro+, in vergelijking met prijsgenoten, tot het winnende team. De opvallend sterke punten doen de matige maar niet per se slechte prestaties naar de achtergrond schuiven.  

.pro’s

  • Levendig OLED-scherm
  • Uitstekende camerakwaliteit
  • Bliksemsnel opgeladen

.contra’s

  • Batterij snel leeg
  • Prestaties gemiddeld

Deze korte review maakt deel uit van onze vergelijkende massatest van midrange-telefoons tussen de 350 en de 500 euro. Klik hier voor de andere reviews.  

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ is beschikbaar in 3 kleuren: wit, zilver en blauw. Het basismodel heeft 8 GB RAM en 256GB opslag (niet uitbreidbaar) en komt neer op 499 euro inclusief btw. In België geldt er een garantie van twee jaar op het toestel.  

Android-updatebeleid: Xiaomi biedt twee OS-updates aan (tot en met Android 15) en vier jaar security-updates. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home