Logitech Zone Wired review: ideale headset voor het (thuis)kantoor

Logitech Zone Wired

Na de Zone Wireless vorig jaar, kwam Logitech deze lente ook met een bekabelde variant van de headset op de markt. Met de Zone Wired op ons hoofd, ploeterden we ons een week lang door de ene na de andere videocall voor een goede indruk van deze nieuwe headset.

Het idee achter de Zone Wired (129 euro, inclusief btw) is om gebruikers meer keuze en flexibilteit te bieden om de oplossing te kiezen die het beste past bij de individuele werkomgeving, of dat nu draadloos of bekabeld is. Bovendien is hij ook goedkoper dan de bluetooth-variant (219 euro, inclusief btw). Logitech biedt de headset in twee versies aan: een algemeen UC-model (Unified Communications) en eentje speciaal gecertificeerd voor Microsoft Teams. Wij mochten het standaardexemplaar ontvangen voor deze review.

Comfort en gebruiksgemak

De Zone Wired is on-ears, wat betekent dat de oorkussen op je oren rusten. Daardoor boet je in aan comfort ten opzichte van een over-ears headset die je oren helemaal omsluit, maar het maakt de headset wel compacter en lichter. Toch zit de koptelefoon wel degelijk erg comfortabel en konden we er zonder problemen twee uur aan een stuk mee vergaderen. Daarna kan het wat minder comfortabel worden door de voortdurende druk op je oren, zeker voor brildragers, maar dat is eigen aan het on-ears ontwerp. Dankzij de verstelbare gewatteerde hoofdband past de headset zich aan aan de grootte van je hoofd en blijft hij erg goed op zijn plaats zitten.

De microfoon zit aan de linkeroorschep en plooit vlot naar boven en beneden, maar niet horizontaal. Je kan hem dus niet dichter of verder van je mond plaatsen. In onze ervaring heeft Logitech de microfoon evenwel op een optimale afstand gepositioneerd. Gebruik je de microfoon liever langs rechts, dan kan dat ook: hij draait 360° rond, zodat je de headset kan omdraaien. Klap je de microfoon naar boven, dan geeft een stem aan dat hij automatisch wordt gedempt.

De luidsprekers hebben grote 40 mm drivers die zorgen voor een helder gespreksgeluid en betere bastonen wanneer je tijdens het werk naar muziek luistert. De bijhorende Logi Tune-software beschikt over een equalizer om het geluid verder af te stellen, alsook opties om sidetone (de mate waarin je je eigen stem hoort) en microfoonniveau aan te passen.  

USB-C

Het schoenveterachtige snoer heeft een lengte van 190 centimeter en een USB-C-stekker om op je computer (of Android-telefoon) aan te sluiten. Logitech levert evenwel ook een adapter in de doos om dat om te vormen naar USB-A. Een nogal forse regelaar op het snoer bevat knoppen om het volume te regelen, een gesprek op te nemen of te beëindigen, de microfoon te dempen en muziek af te spelen of pauzeren.

Tijdens onze test met Microsoft Teams zorgde een druk op de knop om een oproep te beantwoorden er alleen voor dat Teams werd geopend, de binnenkomende oproep moesten we vervolgens nog zelf aannemen. Voor alle duidelijkheid: we testten niet de Teams-gecertificeerd versie van de Zone Wired, maar het standaardmodel. In Skype lukte het wel om een oproep te beantwoorden, op voorwaarde dat er geen andere compatibele applicatie op de achtergrond draait. Vervelend, aangezien velen onder ons tegenwoordig meerdere communicatietoepassingen naast elkaar gebruiken.

Open werkomgeving

De Logitech Zone Wired is gemaakt voor gebruik in open werkomgevingen en beschikt daarom over geluidsisolerende technologie die met behulp van twee microfoons achtergrondgeluiden onderdrukt. Ook ten tijde van thuiswerk is dat geen overbodige luxe, wanneer je niet de enige bent die in huis rondloopt en je je moeilijk kan afzonderen.

De geluidsonderdrukking werkt uitstekend en zal over het algemeen een groot verschil betekenen in vergelijking met de ingebouwde microfoon op je laptop. Gesprekspartners geven aan dat we zeer helder klinken door de microfoon en eigen tests in vergelijking met een laptopmicrofoon bevestigen dat. Het stemgeluid wordt zeer gericht opgepikt, maar verliest wel wat warmte.

Conclusie

Samengevat zijn we erg tevreden over de Logitech Zone Wired als betaalbare zakelijke headset. Hij is stevig gebouwd, zit comfortabel voor een lange tijd en presteert uitstekend. Persoonlijk zouden we hem voor kantoorwerk altijd verkiezen boven de duurdere bluetooth-variant, die gevoeliger is aan verbindings- of batterijproblemen.

.pro’s

  • Bijzonder comfortabel
  • Goede geluids- en microfoonkwaliteit
  • USB-C en USB-A

.contra’s

  • Forse regelaar op snoer biedt weinig meerwaarde

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home