HP 930 Creator draadloze muis review: comfort om te delen

De HP 930 Creator is een comfortabele draadloze muis met flexibele knoppen, die ook voor grotere handen geschikt is. De eenvoud waarmee je met de muis tussen toestellen wisselt, is misschien wel de grootste troef.

De HP 930 Creator is een draadloze muis. Je laadt het ding wel op via USB, maar verbinden langs een kabel kan niet. Dat is niet erg, want de batterij gaat volgens HP twaalf weken mee en opladen gebeurt in minuten, niet uren. Of de claim van twaalf weken klopt, kunnen we moeilijk verifiëren. Tijdens onze testperiode moesten we de muis immers nog niet bijladen, dus we zijn geneigd HP te geloven. De batterij is in ieder geval goed.

In de muis zit een kleine USB A-dongle verborgen, waarmee je het toestel met desktops of oudere laptops kan verbinden. Nieuwere high end-toestellen hebben vaak geen USB Type-A meer, wat het nut van de dongle wat ons betreft beperkt maakt.

Wisselen tussen toestellen

Natuurlijk is deze muis ook gewoon bluetooth-compatibel. We testten het toestel zelf met verschillende Windows 11 Pro-systemen en konden de HP 930 Creator telkens vlot verbinden. De verbinding breng je tot stand door eerst lang op de bluetooth-knop op de muis te drukken, tot een lampje begint te knipperen. In enkele seconden in de klus geklaard.

Druk je kort op diezelfde knop, dan wissel je tussen drie verbindingskanalen: de dongle en twee bluetooth-kanalen. Ieder kanaal kan je combineren met een andere computer. Verbinden doe je zoals hierboven beschreven door lang op de knop te drukken wanneer het lampje van het gewenste kanaal brandt.

De aanpak werkt vlot. We wisselden succesvol tussen verschillende computers met een druk op de knop. De muis onthoudt welk kanaal laatst actief was en verbindt automatisch wanneer de corresponderende computer binnen bereik is.

Ergonomie en knoppen

Verder zijn we lovend over de vormgeving. De HP 930 Creator is niet te klein en past daarom perfect in onze iets grotere handen. Aan de duim zit achteraan de Bluetooth-knop, steeds binnen bereik maar ver genoeg omhoog zodat je er niet per ongeluk op drukt. Drie andere knoppen zitten eveneens aan de zijkant maar meer vooraan. Je kan ze voor allerhande zaken gebruiken, zoals ‘vorige’ en ‘volgende’, of Windows-specifieke taken.

De functionaliteit van de knoppen pas je aan via het HP Accessory Center: een app die je in de Windows Store vindt. Daar kan je de knoppen bijvoorbeeld aan mediafunctionaliteit koppelen, of Windows-functies zoals het overzicht van geopende programma’s openen.

Tot slot is er het scrolwiel en ook daar hoort een knop bij. Daarmee kies je of je het wiel in trapjes laat scrollen, dan wel helemaal vrij laat rollen. De feedback van het getrapt scrollen is aangenaam en laat de nodige precisie toe.

Nauwkeurig

HP gaat zelf prat op de sensor onderaan de muis, die op vele ondergronden moet werken. Een muismat is overbodig, klinkt het, en dat kunnen we bevestigen. Sterker nog: onze muismat is de enige ondergrond waarop de muis niet ideaal werkt. We merken een heel kleine slordigheid in de respons op, maar dat nauwelijks vermeldenswaardige probleem stelt zich enkel op één muismat. Op alle andere oppervlakken doet de muis het prima.

lees ook

HP Zbook Studio G9 review: gedomesticeerde wolf

De HP 930 Creator draadloze muis is een topproduct dat handig werkt met twee tot drie toestellen. Zo wissel je eenvoudig tussen laptop en desktop, of kan je de muis simpel delen zonder steeds via het Windows-menu opnieuw een verbinding tot stand te moeten brengen. HP zet hier een kwalitatief en functioneel product op de markt dat goed aanvoelt en doet wat het moet. Meer moet dat niet zijn voor een muis.

HP 930 Creator draadloze muis – 68,99 euro.

.pro’s

  • Handig wisselen tussen toestellen
  • Programmeerbare toetsen
  • Accuraat op verschillende oppervlakken

.contra’s

  • Geen mogelijkheid om met kabel te verbinden

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home