Google introduceert Chromebooks officieel in België

chrome os chromebook

Hoewel Chromebooks al langer beschikbaar zijn in ons land, had Google ze tot nu toe technisch gezien nog niet op onze markt geïntroduceerd. Daar komt vandaag verandering in, met officiële ondersteuning en een bredere beschikbaarheid, zowel online als offline.

Chromebooks winnen al even aan populariteit in het Belgisch onderwijs, maar Google richt nu ook zijn pijlen op de consumentenmarkt. Chromebooks van fabrikanten als Acer, Asus, HP en Lenovo waren al langer in ons land beschikbaar via een aantal (buitenlandse) (web)winkels, maar nog niet aangepast aan onze markt.

“Er zijn vandaag al dertig tot veertig verschillende modellen Chromebooks beschikbaar in België. Met de officiële lancering bieden we voortaan officieel ondersteuning vanuit Google aan, alsook apparaten met Belgische toetsenborden , en een bredere beschikbaarheid online en offline”, verduidelijk Alex Grotz, Chrome OS Lead voor de Benelux bij Google.

Geen Pixelbook

Wie stiekem hoopte op de introductie van Googles eigen Pixelbook in België, komt evenwel bedrogen uit. Google doet integraal beroep op zijn hardwarepartners om toestellen voor onze markt te leveren. “We hebben de Pixelbook ook niet in Duitsland of Nederland uitgebracht. Onze partners zijn experts in hun domein met uitstekende hardware”, legt Grotz uit. “Als we aanvoelen dat er toch een leemte in het aanbod bestaat, kunnen we eventueel besluiten om onze eigen hardware te introduceren.”

Meer weten over Chromebooks en of ze ook als waardig laptopalternatief kunnen dienen in bedrijven? We spraken uitgebreider met Alex Grotz en zijn collega Wojciech Bendorf-Bundorf, Regional Marketing Lead voor Chrome Enterprise over wat Chrome OS van andere platformen onderscheidt en de voordelen voor de zakelijke markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home