GPU-acceleratie voor Linux-apps komt naar Chromebook

Binnenkort kunnen de nieuwste Chromebooks genieten van gpu-acceleratie voor Linux-apps. De belangrijkste reden voor Google is een betere ervaring met Android Studio. Dankzij gpu-acceleratie kunnen Android-apps in realtime gecodeerd, gerenderd en getest worden.

About Chromebooks heeft in een lijn code van Chrome OS ontdekt dat gpu-acceleratie er binnenkort aankomt voor bepaalde Chromebooks. Initieel kunnen enkel de zogenaamde ‘Nami’-modellen aan de slag met de nieuwe optimalisatie:

  • Acer Chromebook 13
  • Acer Chromebook Spin 13
  • Dell Inspiron 14
  • HP X360 Chromebook 14
  • Lenovo Yoga Chromebook C630

Het is belangrijk voor Google om zo snel mogelijk gpu-acceleratie realiteit te maken. Chromebooks kunnen dan beter grafisch intensieve taken verwerken zoals videobewerking en fotobewerking.

Canary-build

De belangrijkste driver voor Google is echter Android Studio. Dankzij gpu-acceleratie kunnen ontwikkelaars met hun Chromebook apps in real-time coderen, testen en renderen. In de code kunnen we ook zien dat ook de Google Pixelbook ondersteuning krijgt, maar die is vandaag amper verkrijgbaar in België of Nederland.

Wie een compatibele Chromebook heeft en graag mee in het experiment wil stappen, kan de laatste nieuwe Canary-build downloaden. Belangrijk: dit is een onstabiele versie van Chrome OS die nog volop wordt getest door Google en de community. Pas wanneer alle bugs eruit zijn, zal gpu-acceleratie breed worden uitgerold in de stabiele versie van Chrome OS.

Google heeft nog niet officieel gereageerd met een blogpost. Hiermee weten we niet of in de toekomst andere toestellen gpu-acceleratie zullen krijgen of niet. We houden je op de hoogte.

 

Gerelateerd: Chromebooks in België klaar voor exponentiële groei

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home