Sharp lanceert energiezuinige ePaper-schermen in België

Sharp lanceert twee nieuwe schermen voor digitale signage in kantoorruimtes, horecazaken en winkels. De schermen brengt de charme van een papieren poster naar een digitaal scherm.

Sharp lanceert twee ePaper-schermen in België. De reeks bestaat uit een 13 inch- en een 25 inch-model. De nieuwe ePaper-displays zijn ontworpen voor toepassingen waar informatie regelmatig geüpdatet moet worden, zoals het tonen van datasheets of andere visuele informatie. De schermen zien eruit als een poster, maar dan één die je digitaal kan aanpassen.

Digitaal papier

De 13 inch-versie (33,8 cm) heeft een resolutie van 1.600 x 1.200 pixels. In het 25 inch-model (64,3 inch) is plaats voor 3.200 x 1.600 pixels. Die afmetingen zijn niet lukraak gekozen: het kleinere scherm moet een A4-poster nabootsen, terwijl het grotere model min of meer het formaat van een A3-poster. Via de twee USB C-aansluitingen kan je content naar het scherm opladen en aanpassen.  

Het scherm is vrij van flikkeringen om het gevoel van een vel papier zo goed mogelijk na te bootsen en ook kleuren kunnen weergeven worden op het scherm. De ePaper-displays lijken zo op papieren posters, maar die je digitaal kan aanpassen. Sharp doet mee aan de trend om blauw licht tot aartsvijand uit te roepen en benadrukt de afwezigheid ervan in de aankondiging.

Energiezuinig

De fabrikant benadrukt verder dat zijn schermen veel energiezuiniger zijn dan het gemiddelde digitale signagescherm. Er komt zo weinig mogelijk stroom aan te pas. De schermen maken gebruik van omgevingslicht om de inhoud te weergeven.

Enkel voor het aanpassen van de content, of wanneer de batterij leeg is, dien je de schermen aan de kabel te hangen. Dit moet de ePaper-schermen een aantrekkelijke oplossing maken voor het weergeven van up-to-date-content met weinig kabels en laag stroomverbruik.

De schermen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. De 13 inch-versie kost 999 euro, het 25 inch-model 1.550 euro. Deze prijzen zijn exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.