Samsung lanceert Galaxy Tab S10-reeks: beperkte upgrade, kleinste formaat verdwijnt

Nieuw jaar, nieuwe tabletreeks van Samsung. Dit jaar amper upgrades. Behalve een chipwissel en het verdwijnen van het kleinste model verandert er weinig.

Vorig jaar schreven we nog dat we eindelijk blij waren dat de volledige line-up van de Tab S9-reeks, inclusief de kleinste tablet, een OLED-scherm had. Een jaar later wordt het kleinste model (11 inch) geschrapt. De Samsung Galaxy Tab S10-reeks lanceert in twee smaken: 12,4 inch (Tab S10 Plus) en 14,6 inch (Tab S10 Ultra).

Wat is er veranderd op een jaar tijd? Eigenlijk heel weinig. Het grootste nieuws is dat Samsung Qualcomm inruilt voor Mediatek. In beide modellen vind je nu de Dimensity 9300+ aan boord die Wifi 7-compatibiliteit met zich meebrengt. Camera’s, batterij, scherm, design, speakers, stylus, alles blijft hetzelfde. Misschien daarom dat Samsung beide tablets lanceert met een simpel persbericht.

Volgens Samsung ligt de focus nu volledig op AI en komen beide toestellen standaard met artificiële intelligentie uit de doos. Wat je allemaal met Samsung AI kan doen, lees je hier in onze test. Het bijzondere is dat de Tab S9-tablets ondertussen ook een software-update hebben ontvangen waardoor die ook AI-compatibel zijn. Of er een groot verschil is in AI-mogelijkheden tussen beide generaties, is nog niet duidelijk. Dat Samsung nu extra reclame maakt dat dit hun eerste tablet is met AI ‘standaard uit de doos’ is wat kort door de bocht.

Na een prijsverhoging vorig jaar houdt Samsung deze keer alles stabiel. Beide tablets zijn vanaf vandaag beschikbaar. De Samsung Galaxy Tab S10 Plus start aan 1.119 euro voor de wifi-versie met 256 GB opslag en 12 GB RAM. Je kan de tablet maximaal configureren met 512 GB opslag en die capaciteit verder uitbreiden met een microSD-kaart. 5G is ook een optie.

De Samsung Galaxy Tab S10 Ultra start aan 1.339 euro voor de wifi-versie met 12 GB RAM en 256 GB opslag. Ook hier kan je 5G als optie kiezen en tot 1 TB opslag (16 GB RAM) die je kan uitbreiden via MicroSD. Alle prijzen zijn inclusief btw.

lees ook

Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro review: tegen een stootje opgewassen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home