Microsoft Teams brengt persoonlijke en werkaccounts samen

microsoft teams wisselen tussen accounts

Microsoft rolt een nieuwe versie van Teams uit die het veel eenvoudiger maakt om te wisselen tussen persoonlijke en werkaccounts.

Gebruik je Microsoft Teams voor professionele videovergaderingen, maar ook voor persoonlijke vergaderingen? Vroeger moest je dan altijd twee versies van het videovergaderplatform installeren. Microsoft beschouwde de versie voor bedrijven en de versie voor particulieren als twee afzonderlijke platformen.

Daar komt vanaf vandaag verandering in. Na de aankondiging in maart begint Microsoft met de brede uitrol van een nieuwe Teams-app die je verschillende accounts samenbrengt.

Alle accounts op één plek

Volgens Microsoft was er onder Teams-gebruikers grote vraag naar één applicatie voor particuliere en professionele accounts. Je zal eenvoudig tussen je accounts kunnen wisselen door op je profiel te klikken. Ook bij het betreden van een vergadering, zal Teams je vragen met welk account je wil toetreden. Notificaties zullen eveneens tonen voor welk account ze bestemd zijn.

microsoft teams nieuw
Wissel vlot tussen je verschillende Teams-accounts. Bron: Microsoft

Microsoft zal deze vernieuwde Teams-ervaring vanaf vandaag naar iedereen beginnen uitrollen. Gebruik je de Teams-app op Windows of Mac, dan zal de update normaal gezien automatisch gebeuren. Nieuwe gebruikers kunnen de Teams-app installeren via de website van Microsoft. De standalone app voor particulieren zal hiermee ook verdwijnen.

Microsoft Teams 2.0

Het is een jaar van grote veranderingen voor Microsoft Teams. Sinds enkele weken is iedereen overgezet op ‘Teams 2.0’. Het nieuwe Teams-platform is sneller, lichter en zuiniger dan de klassieke versie.

Nu is Microsoft bezig met iedereen op de nieuwe Outlook te krijgen. De nieuwe versie is voor iedereen beschikbaar, maar voorlopig kan je nog terug naar de oude versie als je die verkiest. Microsoft hoopt dat iedereen wel snel de overstap maakt.

lees ook

Microsoft wil je voor einde van de maand op nieuwe Outlook


Dit artikel verscheen origineel op 14 maart. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home