Microsoft lanceert Office 2024 zonder abonnement

Microsoft Office 2024 LTSC is vanaf nu beschikbaar voor organisaties die nooit updates willen installeren of geen abonnement willen betalen.

Heb je weinig zin om een Microsoft 365-abonnement te kopen wanneer je enkel de Office-suite nodig hebt? Misschien heb je Office nodig op een toestel waar niet eens een internetverbinding beschikbaar. In zulke situaties bestaat er Office LTSC, kort voor Long Term Servicing Channel.

Microsoft stelt vanaf nu Microsoft Office 2024 LTSC beschikbaar. Overheidsinstanties of organisaties met volumelicenties kunnen vanaf vandaag deze versie van Office kopen via een eenmalige aankoop. Vanaf 1 oktober kunnen alle klanten ermee aan de slag. De testversie was al vanaf april beschikbaar.

Een LTSC-versie van Office bevat alle functies die Microsoft vandaag beschikbaar stelt, bevroren in de tijd. Alle updates met eventuele nieuwe functies die later worden uitgerold, ontvang je niet met een Microsoft Office 2024 LTSC. Eens het is geïnstalleerd, verandert het niet meer en updatet het ook niet.

Het spreekt voor zich dat je in deze Office-versie geen aanspraak kan maken op nieuwe AI-functies van Microsoft Copilot. Daarvoor moet je een Microsoft 365-abonnement hebben met daarin de Office-suite. Ook zaken zoals mobiele apps, web-apps of cloudopslag zitten er niet in.

lees ook

Microsoft Copilot zit nu nog dieper geworteld in Office-applicaties

Microsoft probeert in de aankondiging toch om organisaties richting een abonnement te duwen door te zeggen dat een Microsoft 365-app pas na zes maanden een internetverbinding nodig heeft voor authenticatie om te blijven werken. Goed geprobeerd zeker?

Microsoft Office 2024 LTSC kunnen rekenen op vijf jaar algemene ondersteuning van Microsoft binnen. Daarna vervalt de ondersteuning. Verlengingen bijkopen is niet mogelijk met LTSC-versies. Wie dat wenst, kan tegen dan de volgende LTSC-versie van Office kopen. Office 2024 is compatibel met Windows 11, Windows 10, Windows 10 LTSC (2021 en 2019) en Windows Server 2022.

Benieuwd wat er allemaal in de LTSC-versie van Microsoft Office 2024 zit? Klik hier voor alle details.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home