Kensington lanceert uitgebreide docking voor USB-C en Thunderbolt 3

Kensington introduceert de SD5600T: een dockingstation op maat van flexwerkplekken die compatibel is met een veelvoud aan laptops en standaarden.

Kensington toont het SD5600T-docking station. Dat docking station is gebouwd rond USB Type-C en ThunderBolt 3-technologie. Het is wel compatibel met ThunderBolt 4, maar levert niet de bijkomende snelheid. Kensington wijst erop dat het dock werkt met zowel Windows als macOS.

Aansluitingen

Via de USB Type-C standaard is levert het docking station tot 96 watt aan stroom, via Power Delivery. Dat volstaat om zowat alle laptops onder het niveau van een workstation adequaat van stroom te voorzien.

Verder voorziet Kensington vijftien poorten op het toestel. Vooraan zit nog één USB Type C Gen 2-poort, een USB-A-poort (Gen 2) een SD-kaartsleuf en een 3,5 mm audioconnector. Achteraan vind je dan vijf USB-A-poorten (Gen 1-, gigabit ethernet, twee keer DisplayPort 1.2 en twee keer HDMI 2.0. Om die poorten ten volle te benutten, moet je laptop USB-C Alt Mode ondersteunen. In dat geval krijg je 4K aan 60 Hz op één scherm, of 1440p aan 60 Hz op twee displays.

Flexibele plaatsing

Je kan het dock horizontaal of verticaal plaatsen, of combineren me teen montage-stukje waarmee je het aan de zijkant of onderaan je bureau monteert. Kensington laat nog weten dat de compatibiliteit met originele M1-laptops op het vlak van video beperkt is, maar nieuwere toestellen (zoals M1 Max, M1 Pro) wel prima werken.

Het  SD5600T-docking station is per direct beschikbaar. We vinden het online vanaf ongeveer 338 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home