Meerderheid IT-professionals verkiest hybride werken 

thuiswerk

Uit een rondvraag door ITdaily blijkt dat hybride werken goed is ingeburgerd onder IT-professionals. Vier op tien gaat op vaste dagen naar kantoor, drie op tien werkt vrijwel altijd op kantoor. 

ITdaily peilde deze maand onder zijn lezers naar de werkroutines van IT-professionals. Hybride werken is al enkele jaren goed ingeburgerd en dat blijkt ook uit de rondvraag waar 177 respondenten aan deelnamen. De meerderheid van IT-professionals verdeelt zijn of haar tijd tussen thuis werken op kantoor.  

De mens is en blijft wel een gewoontedier. Vier op tien respondenten gaat meestal op vaste dagen naar kantoor. Hoeveel dagen dat dan precies zijn, werd niet bevraagd. Negen procent gunt zich meer vrijheid en gaat enkel naar kantoor als dat nodig is voor een belangrijke vergadering. Zes procent laat het afhangen van waar de airco werkt op warme zomerdagen. 

Meer kantoor dan thuis 

Hoewel hybride werken voor veel werknemers de norm is, werkt 45 procent van bevraagde IT-professionals of thuis of op kantoor. Kantoorwerk haalt het dan van thuiswerk: 31 procent van de respondenten geeft aan vrijwel altijd vanop kantoor te werken, tegenover 14 procent die vrijwel altijd thuisblijft. 

Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp. Benieuwd naar de resultaten van vorige polls? Hier vind je het overzicht. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home