Hybride werken stimuleert productiviteit van werknemers

thuiswerk home office

Een overgrote meerderheid van de medewerkers voelt zich productiever in een hybride werkomgeving. Daarnaast ervaren veel werknemers een sterkere band met hun managers.

Uit een onderzoek van Zoom en Reworked INSIGHTS blijkt dat 83 procent van de werknemers aangeeft productiever te zijn in een hybride werkmodel dan wanneer ze elke dag naar kantoor zouden gaan. Ook voelt 82 procent zich meer verbonden met hun teams en managers. Het onderzoek betrof een wereldwijde steekproef van 1.900 medewerkers en 600 managers.

Technologie als uitdaging

64 procent van de managers staat hun medewerkers regelmatig toe om van thuis te werken. Driekwart van deze managers is van plan om de werkafspraken de komende twee jaar verder te versoepelen. Daarbij geeft 50 procent aan sinds de COVID-periode meer vertrouwen te hebben gekregen in thuiswerken.

lees ook

Zoom neemt met Workflow Automation routinetaken uit je handen

Ondanks de positieve houding tegenover hybride werken, blijft technologie een uitdaging. 75 procent van de werknemers vindt dat de technologie voor werken op afstand nog beter moet worden. Generatieve AI wordt als een mogelijke oplossing gezien, waarbij 84 procent van de managers en 64 procent van de medewerkers aangeeft dat AI de productiviteit heeft verbeterd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home