HP lanceert nieuwe OmniBook-modellen met Copilot+

Meer dan 45 TOPS, dan heb je een Windows-pc met Copilot+ in handen. HP voegt meer Qualcomm-chipopties toe en lanceert de OmniBook Ultra Flip met de nieuwste Intel-chip aan boord.

HP stelt dit najaar twee nieuwe laptops beschikbaar die Copilot+-compatibel zijn. Lees hier wat die nieuwe marketingnaam van Microsoft betekent. Het eerste model, de HP OmniBook X, hebben we deze zomer al getest. Ons verdict was unaniem: indrukwekkend, ondanks enkele vreemde keuzes.  

Bij de lancering was er enkel de Qualcomm Snapdragon X Elite beschikbaar, een van de duurste varianten van de ARM-chip. In de komende weken kan je de HP OmniBook X voortaan met een Snapdragon X Plus configureren. Die is gemiddeld 300 tot 400 euro goedkoper, zonder dat je daarvoor veel prestaties moet afgeven.

Lees zeker onze uitgebreide analyse over hoe deze Qualcomm ARM-chips zich verhouden met de traditionele x86-chips van Intel en AMD en wat het verschil is tussen de Plus- en Elite-chips.

Vraag je je trouwens af waar de naam OmniBook plots komt? HP hield dit voorjaar grote kuis door zijn merknamen. OmniBook is het particuliere gamma, EliteBook is het professionele gamma, alle andere merknamen zoals Spectre, Envy of Pavilion verdwijnen. OmniBook catert ook tot de creatieve professionals in de high-end reeks, waardoor dat ook een beetje een professioneel toestel is (en configureerbaar is met Windows 11 Pro).

HP OmniBook Ultra Flip 14

Tijdens IFA in Berlijn begin september lanceerde HP een nieuwe variant binnen de OmniBook line-up met een 2-in-1-hybridelaptop. De HP OmniBook Ultra Flip 14 is de eerste met de nieuwe Intel Lunar Lake-chips aan boord. Later deze maand komt ook nog een AMD-variant uit onder de noemer HP OmniBook Ultra, ook een Copilot+-pc.

Onder de productnaam Intel Core Ultra 200V krijg je behoorlijk wat pk’s en vooral een heel lange batterijduur. Intel hoopt hiermee een vuist te maken tegen de nieuwe Qualcomm-chips die dankzij de ARM-architectuur ontzettend zuinig zijn en overal autonomierecords breken.

De HP OmniBook Ultra Flip 14 richt zich tot creatieve professionals en medialiefhebbers met een 3K-oledscherm (2.880 x 1.800 pixels, 48 – 120 Hz, 500 nits piek). Het paneel heeft een DeltaE lager dan twee en 100 procent DCI-P3-kleurbereik, ideaal voor professionele resultaten. De laptop is beschikbaar in twee kleuren.

De 9 megapixel webcam moet je optimaal in beeld brengen. Rondom de laptop vind je tweemaal USB-C (Thunderbolt 4) en eenmaal USB-C (USB 3.2 Gen 2, 10 Gbps).

De HP OmniBook Ultra Flip 14 is vanaf vandaag beschikbaar in de VS en start vanaf 1.449 dollar. Europese prijzen en beschikbaarheden zijn nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home