HP zet in op Chrome OS met tablet, AIO en compatibele monitor

HP Chromebook Chromebase

De HP Chromebook x2 11 heeft een ARM-chip aan boord en lijkt sterk op de Microsoft Surface Tablet. De HP Chromebase AIO krijgt een innovatief design maar komt voorlopig nog niet naar België. Tot slot lanceert HP nog een gecertificeerde Chrome OS-monitor.

Van de drie aankondigingen springt de HP Chromebook x2 11 het meest in het oog. De hybride tablet heeft een afneembaar toetsenbord en wordt met een actieve stylus geleverd om het aanraakscherm optimaal te benutten. Optioneel kan je naast wifi ook een 4G LTE-versie configureren. Alle hardware zit compact in het aluminium chassis vervaardigd met een flexibele ‘kickstand’ achteraan die je tot 170 graden kan positioneren.

Volgens HP is de batterijduur van het toestel 11 uur, mede dankzij de Qualcomm Snapdragon 7c ARM-chip. Het is de eerste Chromebook die met deze energiezuinige ARM-chip wordt geleverd. De chip stuurt een 2K-scherm aan met een 3:2-schermverhouding voor verbeterde productiviteit.

De HP Chromebook x2 11 is vanaf oktober beschikbaar en start vanaf 599 euro incl. btw.

All-in-One Chrome OS

De meest bijzondere verschijning van de nieuwe Chrome OS-toestellen is zonder meer de HP Chromebase AiO. Het 21,5 inch Full HD-aanraakscherm kan je kantelen en roteren. Het design is bijzonder met een kegelvormige standaard in stof. Het chassis van het scherm is aluminium. In de AIO is er plaats voor een Intel Core-chip, maximaal 256 GB SSD-opslag en 16 GB RAM.

De excentrieke HP Chromebase AiO komt voorlopig nog niet naar België. In de VS wordt het toestel wel gelanceerd met een adviesprijs van 599 dollar (zonder taxen), omgerekend ongeveer 615 euro incl. btw.

Tot slot stelt HP ook nog een nieuwe monitor voor die het ‘Works With Chromebook’-certificaat draagt. De HP M24fd USB-C Monitor is een 24 inch Full HD-monitor met een 16:9-schermverhouding en 1.000:1 contrast. Via de USB-C-aansluiting kan je een Chromebook (of andere USB-C-laptops) tot 65 watt opladen. Zo heb je maar één kabel nodig om het toestel te laden en om beeld door te sturen. De HP M24fd USB-C Monitor is vanaf oktober beschikbaar en kost 299 euro incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home