Gmail krijgt binnenkort optie voor zelfvernietigingsmails

Image credit: The Verge

Vorige week rapporteerden we al dat Gmail binnenkort een volledig nieuw design krijgt met nieuwe functies. Er is echter nog een nieuwe functie bekend gemaakt die je meer controle geeft over je mails: ‘Confidential Mode’.

In een rapport van The Verge, dat het nieuwe Gmail exclusief kon inkijken, staat dat de redesign ook een nieuwe ‘Confidential Mode’ heeft. Deze functie beperkt de ontvanger om mails te forwarden, te kopiëren of te printen.

Gmail-gebruikers kunnen hun vertrouwelijke mails ook beveiligen met een voordat je ze kan openen. Dit wachtwoord wordt dan gegenereerd via een sms om zeker te zijn dat jij de juiste persoon bent. Je kan verder ook nog een vervaldatum instellen op verzonden mails.

Het spreekt voor zich dat deze functies mensen niet zullen beletten om screenshots of foto’s te nemen van de mail, maar het voegt wel een extra veiligheid toe voor verzonden mails bij alle Gmail en professionele G Suite-gebruikers.

Google heeft aan The Verge laten weten dat de update snel wordt uitgerold. De Google I/O-ontwikkelaarsconferentie start dit jaar op 8 mei. Dat lijkt ons alvast de ideale timing voor Google om de functie wereldwijd uit te rollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home