Twee op drie IT-professionals leest e-mails tijdens vakantie

emails tijdens vakantie

Uit een rondvraag door ITdaily bij IT-professionals blijkt dat e-mails lezen tijdens vakantie meer de regel dan de uitzondering is. Slechts één op drie houdt de mailbox niet in de gaten.

Als je het nog niet aan de zomerse temperaturen had gemerkt, dan ongetwijfeld aan de vele out of office-berichten: de zomervakantie is volop aan de gang. Toch kan niet iedereen het werk evengoed loslaten tijdens een vakantie. Iedereen kent wel die ene workaholic die ook tijdens verlofdagen op iedere mail antwoordt. Die persoon blijkt geen uitzondering te zijn volgens een rondvraag van ITdaily bij IT-professionals.

ITdaily bevroeg IT-professionals of zij hun e-mails bekijken tijdens hun vakantie. 162 lezers vulden de rondvraag in. Slechts een derde (32 procent) geeft aan nooit e-mails te lezen tijdens de vakantie.

Soms lezen, maar vaak ook antwoorden

23 procent zegt af en toe eens een e-mail te lezen, maar laat het antwoorden wel voor na de vakantie. 45 procent antwoordt dus op e-mails tijdens de vakantie, zij het in verschillende gradaties. 30 procent zal alleen op e-mails beantwoorden die hij/zij te belangrijk vindt om tot na de vakantie te laten liggen.

Voor 15 procent van IT-professionals is e-mails lezen en beantwoorden dagelijkse kost, ook tijdens een vakantieperiode. Vier procent wil zeker zijn dat hij/zij geen e-mails misloopt en laat real-time meldingen ingeschakeld staan.

Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp. Benieuwd naar de resultaten van vorige polls? Hier vind je het overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home