Blue screens teisteren Asus-laptops

asus

Eigenaars van een Asus-pc wachten beter nog even af met het installeren van de Windows 11 24H2-update. Compatibiliteitsproblemen kunnen een blue screen uitlokken.

Sinds Microsoft begin deze maand Windows 11 24H2 beschikbaar stelde voor het grote publiek, heeft de supportdienst de handen vol. Op de lange inmiddels lange lijst van gekende problemen, staat sinds enkele dagen een bug die specifiek toestellen van het merk Asus treft. Asus-laptops kampen met blue screens na het installeren van de laatste Windows-update.

Microsoft werkte samen met de fabrikant om het probleem te identificeren. Het zou te wijten zijn aan een hardwarecompatibiliteitsprobleem. Welke onderdelen dan exact het probleem vormen, wordt niet over uitgeweid. Het is ook niet duidelijk of dit alle laptopmodellen die aan de systeemvereisten voor Windows 11 24H2 voldoen, kan treffen.

Om verdere klachten te vermijden, heeft Microsoft de uitrol naar Asus-toestellen met problematische hardware tijdelijk gepauzeerd, tot het probleem is opgelost. Microsoft raadt eigenaars met een toestel van het merk af de update manueel te forceren.

Niet de enige

Asus is lang niet het enige merk dat moeilijkheden heeft met de laatste Windows-update. De SSD’s van Western Digital bleken ook vatbaar voor het blue screen-virus. Western Digital rolde inmiddels een update uit om dat probleem te verhelpen. We verwachten dat Asus spoedig hetzelfde zal doen. Is het geen blue screen, dan kan de Windows-update je ook opzadelen met 8 GB aan onverwijderbare data.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel met Windows 11 24H2. Naast nieuwe functies zorgt de update er ook voor dat toekomstige updates veel sneller zullen geïnstalleerd worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.