AMD stelt lancering Ryzen 9000 uit tot augustus

amd ryzen chip

AMD zal zijn Ryzen 9000-chips pas vanaf de tweede week van augustus in de markt zetten. Een niet nader gespecifieerd probleem, ontdekt tijdens tests bij partners, ligt aan de basis.

AMD zal zijn Ryzen 9000-processors pas vanaf de tweede week van augustus in de markt zetten. Oorspronkelijk stond de lancering gepland voor het einde van deze maand. Het uitstel komt er nadat AMD enkele problemen met de eerste batch van de chips ontdekte bij partners.

Om welke problemen het gaat, is niet duidelijk. AMD laat weten dat initiële productie-componenten die gedeeld werden met kanaalpartners niet helemaal aan de kwaliteitsvereisten voldeden. Die producten worden nu vervangen door nieuwe processors, die klaarblijkelijk geen problemen bevatten. De vervanging krijgt voorrang, waardoor de lancering van Ryzen 9000 een beetje achteruitschuift.

Snelle oplossing

Hoe AMD het probleem zo snel kan oplossen, is een vraagstuk. Aan het productieproces lijkt niets gewijzigd. Mogelijks heeft het euvel impact op het kwaliteits- en controleproces en meer specifiek binning, waarbij individueel afgewerkte processors beoordeeld worden op hun kwaliteit. Het kan bijvoorbeeld dat niet alle afgewerkte chips verkocht onder een bepaald typenummer consequent de beloofde kloksnelheid halen. Daarmee zijn de chips niet defect, maar een dergelijk kwaliteitsprobleem moet wel aangepakt worden voor de verkoop.

De vertraging is niet erg groot. AMD Ryzen 7 9700X en Ryzen 5 9600X staan nu gepland voor acht augustus, Ryzen 9 9950X en Ryzen 9 9900X voor vijftien augustus.

AMD stelde Ryzen 9000 voor op Computex. De initiële line-up bestaat uit de vier hierboven genoemde chips. De processors zijn gebouwd op de nieuwe Zen 5-architectuur, en moeten een stuk efficiënter, maar ook sneller zijn dan hun voorgangers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home