Adobe introduceert Spectrum 2: toegankelijk en inclusief ontwerpsysteem

Het ontwerpsysteem Spectrum van Adobe zal binnenkort in een nieuw jasje verschijnen onder de naam Spectrum 2. Deze grote update brengt kleur en toegankelijkheid in het systeem met een bredere focus op de markt.

Spectrum is het ontwerpsysteem dat de voorbije tien jaar de basis vormde voor al de app- en web-ervaringen binnen Adobe. Nu komt het bedrijf met een grote update waarbij de focus ligt op het vormelijke en functionele aspect. Adobe verwacht dat Spectrum 2 in 2024 bij de meeste applicaties zal verschijnen.

Vernieuwend design

Fervente Adobe-gebruikers kennen allemaal het tien jaar oude ontwerpsysteem Spectrum 1. Het ontwerp was niet heel spannend met een grijze, sobere uitstraling. Maar er is verbetering op komst. Spectrum 2 zal kleurrijker, functioneler, inclusiever en toegankelijker zijn. Met deze veelbelovende omschrijving introduceert Adobe zijn vernieuwde ontwerpsysteem. Het focust zich niet alleen op het verbeterde vormelijke aspect, maar ook op functioneel vlak zijn er updates waar te nemen.

Spectrum 2 is ook in het leven geroepen om de creativiteit van iedere gebruiker te blijven stimuleren en ondersteunen. Bovendien wil het de gebruikerservaring verbeteren door een mixed-reality te creëren. Spectrum 2 gaat over je thuis voelen, waar je ook bent.  

Groter doel(publiek)

Waar de oude Adobe zich voornamelijk focuste op professionals en hobbyisten die de tools onder de knie willen krijgen, heeft de huidige Adobe als doel om een bredere markt aan te spreken. Zo richt het zijn pijlen ook op bijvoorbeeld studenten, eigenaars van kleine bedrijven en social content creators. Adobe’s missie luidt “een zo breed mogelijke groep mensen in staat stellen hun ideeën te uiten en te communiceren”.

Adobe wil deze nieuwe ontwerptaal naar ruim 100 apps brengen. Deze overgang naar zo’n groot aantal toepassingen zal alvast geen sinecure zijn. Toch verwacht Adobe in 2024 Spectrum 2 naar een groot aantal applicaties te kunnen uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home