X waagt zich aan videovergaderingen: concurrentie voor Zoom en Microsoft Teams?

x

X werkt aan zijn eigen platform voor videovergaderingen. Voor intern gebruik of bindt het de strijd aan met Zoom en Microsoft Teams?

Medewerker Chris Park licht een eerste tipje van de sluier over X Conference op het sociale mediaplatform dat we vroeger als Twitter kenden. X test een gloednieuw videovergaderplatform uit voor een interne vergaderingen. Met een goedkeurende vlam-emoji geeft ook CEO Elon Musk zijn bevestiging.

Afgaande op de eerste screenshots ziet X Conference er eerder eenvoudig uit, maar Park durft het nu al te omschrijven als ‘een zeer goed alternatief’ voor Zoom en Microsoft Teams. Er staan nog heel wat features op de planning om die stelling waar te maken, zoals verbeterde notificaties, de mogelijkheid om sprekers vast te zetten, bijschriften en ruimtelijke audio.

Concurreren met Zoom en Microsoft

Het is nog niet duidelijk wat X precies van plan is met het vergaderplatform. Het bedrijf communiceert nog niets over een eventuele lancering. Is de tool bestemd voor intern gebruik of gaat het vol de strijd aan in de markt van videovergaderingen?

Met Elon Musk weet je nooit wat zijn plan is: hij gaf al vaker aan dat hij van X een ‘totaalapp’ wil maken. Live communicatie is geen onbekend terrein voor het bedrijf. Via Spaces kan je vandaag al audiogesprekken voeren. Video is dan maar een kleine opstap.

lees ook

Musk schoffeert EU na herinnering dat DSA ook voor X geldt

Of er veel vraag zal zijn naar nog een nieuwe videovergadersoftware, is af te wachten. Met Zoom, Teams en Google Meet zijn er de gevestigde waarden, WhatsApp dringt zich hoe langer hoe meer op en verder zijn er platformen die in onze streken minder bekend zijn zoals AWS Chime en Cisco Webex. De meeste bedrijven hebben tijdens de coronapandemie hun keuze gemaakt en het lijkt weinig waarschijnlijk dat een nieuwe speler nu nog gebruikers kan overtuigen om over te stappen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home