Workday introduceert AI-agenten voor verhoogde productiviteit

Workday heeft tijdens zijn jaarlijkse gebruikersconferentie nieuwe AI-agenten gepresenteerd. Deze moeten workflows automatiseren in HR, financiën en andere bedrijfsprocessen.

De nieuwe AI-agenten zijn onderdeel van Workday Illuminate, een verbeterde versie van het platform van het bedrijf. Workday stelt dat deze agenten gebruikmaken van een zeer geavanceerd AI-model, getraind op een van de grootste datasets voor HR- en financiële processen ter wereld. Ze zijn ontworpen om taken binnen recruitment, HR-management, uitgavenrapportage en opvolgingsplanning te automatiseren.

Daarnaast introduceert Workday de Workday Assistant, een tool die generatieve AI gebruikt om medewerkers te helpen bij dagelijkse taken, zoals het vinden van informatie en het opstellen van documenten. Medewerkers kunnen de assistent ook inzetten voor real-time begeleiding bij complexe processen.

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe agenten is hun vermogen om specifieke taken binnen organisaties te automatiseren. Zo kan de Recruiter Agent helpen bij het vinden van geschikte kandidaten, het opstellen van functiebeschrijvingen en het plannen van sollicitaties. De Expenses Agent automatiseert het indienen van onkostennota’s, terwijl de Succession Agent HR-teams ondersteunt bij opvolgingsplanning door potentiële leiders binnen de organisatie te identificeren.

Integratie van documentintelligentie

Naast de lancering van AI-agenten kondigde Workday de overname aan van Evisort, een startup gespecialiseerd in documentintelligentie. Evisort ontwikkelt AI-modules voor het analyseren van documenten, zoals contracten en facturen. Deze technologie zal in de komende maanden worden geïntegreerd in het Workday-platform, waarmee gebruikers inzichten kunnen halen uit ongestructureerde gegevens en contractuele verplichtingen kunnen beheren.

Workday positioneert zich hiermee als concurrent van andere grote softwareleveranciers zoals Microsoft en Salesforce, die ook inzetten op AI-gebaseerde automatisering. De nieuwe tools moeten bedrijven helpen om hun productiviteit te verhogen door repetitieve taken te automatiseren en werkprocessen efficiënter te maken.

Workday benadrukt dat hun AI-agenten niet alleen data verwerken, maar ook de context begrijpen waarin die data wordt gebruikt, wat zorgt voor meer nauwkeurige en gepersonaliseerde inzichten voor bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home