Adobe brengt 2D-vectorafbeeldingen tot leven met nieuwe 3D-tool

Adobe Max-event

Adobe geeft een preview van een nieuwe experimentele tool Project Turntable waarmee kunstenaars eenvoudig 2D-vectorafbeeldingen in een ander perspectief kunnen plaatsen.

Adobe kondigt op zijn Adobe Max-event nieuwe grafische tools aan die momenteel nog in de experimentele fase zitten. Eén van deze tool is Project Turntable, waarmee kunstenaars eenvoudig hun 2D-vectortekening willekeurig kunnen draaien in 3D, met als resultaat een nieuwe 2D-vectorabeelding vanuit een andere weergave. Dit bespaart kunstenaars heel wat tijd uit. Adobe liet slechts een voorproefje van het project zien, naast enkele andere nieuwe tools.

Project Turntable

Project Turntable is een nieuwe experimentele technologie van Adobe. Met deze tool kunnen creatievelingen op basis van een eenvoudige schuifregelaar hun vectorafbeeldingen in een ander kijkperspectief weergeven. In deze video demonstreert Zhiqin Chen Research Scientist bij Adobe, hoe dit werkt.

“Deze technologie stelt kunstenaars in staat om een 2D-vectortening willekeurig in 3D te draaien, wat resulteert in een 2D-vectorafbeelding die het object vanuit de nieuwe weergave weergeeft”, aldus Adobe. Deze handeling kost normaal gesproken heel wat meer tijd, maar met deze tool is het in een handomdraai geklaard.

Het is belangrijk op te merken dat Adobe slechts een preview geeft van deze experimentele technologie. Dit biedt nog geen garantie dat de tool daadwerkelijk gelanceerd wordt. Heel wat voormalige functies zoals Photoshop’s Remove-tool begonnen initieel ook als experimentele tool en zijn uitgebloeid tot een effectieve tool.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.