OutSystems introduceert AI-mentor voor software-ontwikkeling

mentor

OutSystems heeft Mentor aangekondigd, een AI-gedreven digitale assistent die ontwikkelaars bijstaat tijdens de volledige softwareontwikkelingscyclus, van creatie tot controle en beheer.  

Deze tool helpt bij het ontwikkelen, implementeren en beheren van applicaties met behulp van low-code en generatieve AI. De onthulling van Mentor vond plaats tijdens de OutSystems ONE-conferentie in Amsterdam.

Mentor

OutSystems lanceert Mentor als de eerste AI-gedreven digitale assistent die alle stappen binnen de softwareontwikkelingscyclus ondersteunt. Van applicatiecreatie tot kwaliteitscontrole en productiebeheer, Mentor richt zich op het verbeteren van de productiviteit van ontwikkelaars door processen te automatiseren en de kwaliteit van applicaties te waarborgen. De tool helpt bij het bouwen van full-stack applicaties in enkele minuten, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid of prestaties.

De tool biedt functies zoals automatische app-generatie, geautomatiseerde codevalidatie en AI-suggesties voor continue verbeteringen. Gebruikers kunnen eenvoudig de gewenste functionaliteiten beschrijven, waarna Mentor een eerste versie van de applicatie genereert, inclusief de interface, het datamodel en de bedrijfslogica.

AI-gedreven innovaties

Mentor maakt gebruik van generatieve AI en low-code om teams sneller applicaties te laten ontwikkelen en beheren. Door AI-gebaseerde code-reviews worden de hoogste normen voor veiligheid en prestaties gewaarborgd. Bovendien biedt de tool de mogelijkheid om AI-functies zoals natuurlijke taalverwerking toe te voegen, zonder dat codering nodig is.

Met de lancering van Mentor zet OutSystems een grote stap in de richting van snellere, efficiëntere softwareontwikkeling, waarbij AI een centrale rol speelt in de optimalisatie van processen en kwaliteit. Ontwikkelaars kunnen zich alvast aanmelden voor toegang tot Mentor, dat begin 2025 breed beschikbaar zal zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.