Microsoft pakt synchronisatieproblemen OneNote aan 

onenote

Gebruikers van OneNote ervaren sinds enkele dagen problemen om hun notitieblok te synchroniseren in de Windows-app. Microsoft werkt aan een oplossing. 

Sinds enkele dagen lijkt de Windows-app van OneNote niet meer goed te synchroniseren. Gebruikers krijgen een leeg notitieblok te zien of een mededeling dat de inhoud niet toegankelijk is.  

Een gebruiker meldt op het Microsoft-forum dat de problemen zich zijn beginnen voordoen na het uitvoeren van een Windows-update. Een online reparatie van Microsoft 365 uitvoeren of OneNote verwijderen en weer installeren, brengt geen soelaas.  

Microsoft erkent het probleem en zegt aan een oplossing te werken. Notities blijven wel toegankelijk via de webversie van OneNote, bevestigt een medewerker in een reactie op het forum. 

Rampzalige updates 

Een update doorvoeren in Windows is altijd een beetje bang afwachten, maar de laatste weken lijken de updates wel erg chaotisch. Een update begin augustus deed onder andere OneNote, Word en Outlook crashen van zodra je in de app begon te typen.  

De maandelijkse Windows-beveiligingsupdate van 13 augustus maakten het helemaal bont. De update kon de CPU van je apparaat overbelasten, wat tot zichtbare prestatieverminderingen of zelfs volledige systeemcrashes resulteerde. Wanneer dit zich voordoet, is de installatie van de update ongedaan maken de enige oplossing.  

lees ook

Slechte Windows-update geïnstalleerd? Zo kan je die verwijderen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home