Microsoft stopt met ondersteuning DirectAccess

windows 11

Microsoft houdt op met het ondersteunen van DirectAccess in Windows 11. De functie wordt afgeschaft voor toekomstige Windows-updates.

De nieuwste 24H2-update van Windows 11 staat gebruikers niet meer toe om DirectAccess te gebruiken. In plaats daarvan wil Microsoft dat ze overstappen op Always On VPN, schrijf Heowin. Via de DirectAccess-functie kreeg je onmiddellijk toegang tot interne resources zoals fileservers zonder dat er een VPN-verbinding nodig was.

In afwachting van een oplossing …

Dat de 24H2-update niet naar behoren werkte, was al eerder duidelijk. Sommige gebruikers kregen na de update een blue screen of death te zien. Er kwamen ook meldingen binnen van gebruikers die plots DirectAccess niet meer konden gebruiken.

In principe zou de functie nog moeten werken, want in tegenstelling tot WordPad, is het alleen verouderd en nog niet verwijderd. Een oplossing die wel werkt is het terugdraaien naar een eerdere versie van Windows.

Microsoft communiceerde eerder deze maand wat 24H2 inhield voor professionals. Over DirectAccess werd echter geen woord gerept, net zoals het sneller kunnen kopiëren van bestanden. Gelukkig is het DirectAccess-probleem opgepikt via het officiële Microsoft Support X-account. Het kan nog wel even duren voordat Microsoft met een reactie of oplossing komt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.