Microsoft Copilot spreekt en kijkt voortaan mee (maar niet in Europa)

Microsoft Copilot krijgt zijn grootste update tot nu toe. De belangrijkste vernieuwingen zijn Copilot Voice en Copilot Vision, die de interactie met technologie intuïtiever en natuurlijker maken.

Met de lancering van Copilot Voice biedt Microsoft een nieuwe manier voor gebruikers om te communiceren met hun digitale assistent. Gebruikers kunnen gesproken opdrachten geven om vragen te stellen, ideeën te delen of simpelweg stoom af te blazen na een lange dag. Copilot Voice biedt vier verschillende stemopties, waardoor de assistent meer persoonlijk aanvoelt. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in Engelstalige landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Microsoft werkt echter aan uitbreiding naar andere talen en regio’s.

Daarnaast introduceert Microsoft Copilot Daily, een functie die gebruikers dagelijks een overzicht biedt van het nieuws, het weer en aankomende afspraken. Deze informatie wordt voorgelezen in de stem van de gekozen Copilot Voice. De inhoud is zorgvuldig samengesteld uit geverifieerde bronnen zoals Reuters, Axel Springer en de Financial Times.

Copilot Daily is ontworpen om informatieoverload tegen te gaan en maakt het eenvoudig om snel op de hoogte te zijn van de belangrijkste ontwikkelingen. In de toekomst zal de functie worden uitgebreid met meer bronnen en personalisatie-opties, waardoor gebruikers hun dagelijkse updates nog verder op maat kunnen maken.

Visuele ondersteuning met Copilot Vision

Een van de meest handige nieuwe functies is Copilot Vision. Deze functie biedt gebruikers een nieuwe manier om te interageren met de inhoud op hun scherm. Copilot Vision kan zowel tekst als afbeeldingen op een webpagina herkennen en interpreteren, en biedt in real-time suggesties zonder de workflow van de gebruiker te onderbreken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het inrichten van een nieuwe woning, waarbij Copilot Vision helpt om meubels te selecteren, een kleurenpalet samen te stellen of zelfs de indeling van de ruimte te visualiseren.

Copilot Vision is momenteel beschikbaar via Copilot Labs, een platform waar Microsoft experimentele functies test met een beperkt aantal gebruikers. De functie wordt voorlopig alleen uitgerold naar gebruikers in de Verenigde Staten, maar Microsoft heeft plannen om Copilot Vision in de toekomst breder beschikbaar te maken.

Experimenten in Copilot Labs: Think Deeper

Naast Copilot Vision introduceert Microsoft in Copilot Labs ook een nieuwe experimentele functie: Think Deeper. Deze functie is ontworpen voor complexere vragen en situaties waarin een meer diepgaande analyse nodig is. Think Deeper neemt meer tijd om tot een antwoord te komen, waardoor Copilot in staat is om gedetailleerde en goed onderbouwde suggesties te geven.

Dit kan handig zijn bij het vergelijken van verschillende opties Microsoft haalt een voorbeeld aan wanneer je een nieuwe woonplaats overweegt of de beste auto zoekt bij je profiel. Think Deeper wordt momenteel getest in een beperkte groep Engelstalige landen, waaronder Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Uitrol en toekomstplannen

De vernieuwde Copilot met alle bovenstaande nieuwe functies wordt vanaf vandaag beschikbaar gesteld op diverse platforms, waaronder iOS, Android en Windows. Gebruikers kunnen de assistent ook benaderen via de webversie van Copilot. Copilot integreert ook dieper in de Microsoft Edge-browser. Gebruikers kunnen de hulp inroepen om pagina’s samen te vatten, tekst te vertalen of vragen te beantwoorden door simpelweg ‘@copilot’ in de adresbalk te typen.

Microsoft benadrukt dat privacy en veiligheid bij deze vernieuwingen voorop staan. Gegevens die via Copilot Vision worden verwerkt, worden volgens de softwaregigant niet opgeslagen en ook niet gebruikt voor verdere training van het systeem. Alle sessies zijn tijdelijk en volledig opt-in. Daarnaast werkt de assistent niet op websites met gevoelige of betaalde inhoud, om de veiligheid van gebruikers te waarborgen.

Naast de huidige functies heeft Microsoft plannen om Copilot verder uit te breiden naar nieuwe regio’s en platforms, zoals WhatsApp. Hierdoor wordt de assistent toegankelijker voor een groter publiek en kunnen meer gebruikers profiteren van de mogelijkheden die Copilot biedt. In de toekomst volgt daarrond meer informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.