Microsoft kondigt AI-agents in Copilot Studio aan

Microsoft kondigde tijdens een AI-tour in Londen aan dat alle Microsoft 365 Copilot-klanten binnenkort zelf aangepaste AI-agents kunnen maken.

Tijdens de AI-tour in Londen kondigde Microsoft AI-agents aan. Deze agents zijn vanaf volgende maand in testversie beschikbaar.

AI-agents zijn de nieuwe hype binnen artificiële intelligentie. Het wordt door de grote spelers uit de sector omschreven als de grote volgende stap binnen AI, na GenAI waar we de voorbije twee jaar veel over te horen hebben gekregen. AI-agents hebben een uitgebreider vermogen om te redeneren en kunnen nog autonomer beslissingen voor je nemen. Hoe revolutionair deze evolutie nu wel of niet is, is voer voor dicussie.

Ironisch genoeg is het concept van AI-agents ontstaan als een reactie op Microsoft Copilot, dat volgens tegenstanders van Microsofts AI-assistent ’teleurstellend’ is. Copilot binnen afgebakende grenzen laten excelleren, bleek toch moeilijker dan verwacht. Nu lijkt Microsoft zelf ook mee op die kar te springen.

Intelligente assistenten

De AI-agents zullen bedrijfsprocessen kunnen automatiseren in apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Teams. Taken bestaan bijvoorbeeld uit het versnellen van leadgeneratie of het automatiseren van de supply chain. Copilot is op die manier een persoonlijke assistent voor iedere werknemer met de Microsoft Office 365-licentie. Bedrijven kunnen die agents zelf configureren via prompts of via een grafische interface.

Daarnaast introduceert Microsoft tien autonome agents in Dynamics 365, gericht op het verbeteren van de efficiëntie in sales-, service-, finance- en supply chain-teams. Deze agents kunnen bijvoorbeeld de prestaties van leveranciers monitoren en vertragingen detecteren.

Agents die in Copilot Studio worden gemaakt, bevatten veiligheidsmaatregelen en tools om het gebruik ervan te beheren. De openbare preview van deze agents wordt naar alle waarschijnlijkheid gelanceerd tijdens de Microsoft Ignite 2024-conferentie in november.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.