Microsoft Edge waarschuwt voor slecht presterende extensies

microsoft edge
Bron: Microsoft

Heeft een extensie een negatieve impact op de prestaties van je apparaat? Microsoft test een nieuwe functie in Edge om slecht presterende extensies te ontmaskeren.

Extensies kunnen nuttige functionaliteiten toevoegen aan een browser, maar evengoed ook een blok aan het been van je apparaat zijn. Wanneer je een webpagina laadt, moet iedere extensie mee verwerkt worden om de extra functionaliteit toe te voegen. Deze verwerking kan veel geheugen gebruiken en je apparaat vertragen, zeker wanneer een extensie niet goed gecodeerd is. Daar wil Microsoft Edge wat aan doen.

In de nieuwste Canary-versie van Edge zit een ‘prestatiemeter’ voor extensies die je hebt toegevoegd aan de browser. De functie analyseert de prestaties van extensies en waarschuwt je voor eventuele problemen. Het menu toont de impact die de extensies hebben op de laadtijden van webpagina’s hebben. Slecht presterende extensies kunnen met een eenvoudige schuifregelaar uitgezet worden.

edge extensies performance
Bron: Microsoft

De functie is beschikbaar in Edge Canary 130 en kan enkel aan deze specifieke versie worden toegevoegd. Een Canary-versie is geen stabiele release en is enkel beschikbaar voor Edge-insiders. Hoor je daarbij, kan je de functie nu al toevoegen door edge://flags/ in te typen in de adresbalk en te zoeken naar Extension Performance Detector. Na het herstarten zal de functie dan toegevoegd worden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home