Meta introduceert tekst-naar-video-generator Movie Gen

Meta gaat de strijd aan met OpenAI’s tekst-naar-video-generator Sora met een eigen AI-model: Meta Movie Gen.

Meta introduceert een nieuw generatief AI-model waarmee gebruikers video’s kunnen creëren op basis van een tekstprompt. Movie Gen kan bovendien video’s bewerken en audio genereren. Hiermee gaat het bedrijf de strijd aan met onder andere OpenAI’s Sora-model, dat ook tekst naar video kan omzetten. Het model van Meta is nog niet openbaar beschikbaar. Meta zegt dat het de feedback van videomakers afwacht.

Meta Movie Gen

Meta stelt zijn nieuwe AI-model Meta Movie Gen voor. Dit model is in staat om verschillende taken uit te voeren. Op basis van een tekstprompt kan je video’s en audio laten genereren. Je kan een audio laten creëren voor een video die je ingeeft, of een losstaande audio. Bovendien is het mogelijk om een bestaande video te bewerken op basis van tekstprompts, of zelfs te personaliseren.

Toch zijn er enkele beperkingen verbonden aan het model. De video’s kunnen maximaal zestien seconden zijn, met een framerate van 16fps en maximaal 768 pixels. Audiobestanden hebben een maximum van 45 seconden. Meta deelt op zijn website een paper met meer details over hoe het model tot stand gekomen is.

Movie Gen lijkt een reactie te zijn op OpenAI’s Sora-model, dat ook in staat is om video’s te genereren op basis van tekstprompts. Het model van Meta is momenteel nog niet openbaar beschikbaar. Meta wil naar eigen zeggen feedback afwachten van videomakers. Bovendien zou het model volgens Meta getraind zijn op datasets met ‘gelicenseerde en publiek beschikbare data’.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.