GTP-4o kan JSON-bestanden foutloos lezen

gpt-4

OpenAI sleutelt aan de capaciteiten van zijn GPT-4-modellen om JSON-bestanden te verwerken. De nieuwe feature Structured Outputs moet voor betrouwbaardere output zorgen.

OpenAI introduceert met een blog Structured Outputs, een volgens Sam Altman veel gevraagde feature door ontwikkelaars. De functionaliteit verbetert concreet het vermogen van GPT-4o en aanverwanten om JSON-bestanden te lezen en te verwerken. JSON, languit JavaScript Object Notation, is een veelgebruikte standaard voor uitwisseling van gegevens tussen servers en applicaties.

Eerdere versies van GPT-4, maar ook andere LLM’s, bleken tot heden niet goed in staat om JSON-bestanden te verwerken. Een mankement dat het risico op hallucinaties aanzienlijk verhoogt. OpenAI lanceerde eerder al een ‘JSON-modus’, voor zijn modellen, maar ook dat kon er niet voor zorgen dat output die de modellen uit JSON-bestanden genereerden onbetrouwbaar bleef.

Structured Outputs zorgt ervoor dat GPT-4o vanaf nu wel JSON-bestanden correct kan verwerken. De feature matcht de input en de output, wat voor correctere resultaten zorgt en kan LLM’s ook complexere JSON-schema’s helpen begrijpen. OpenAI claimt dat dankzij Structured Outputs GPT-4o een accuraatheid van honderd procent kan halen op JSON-bestanden.

Woelige tijden

Het bedrijf OpenAI zit even in woelige wateren. Enkele van de bestuursleden stapten recent op bij OpenAI en één daarvan vertrok naar nota bene grootste concurrent Anthropic. Een andere bekende ex-werknemer van het bedrijf – Elon Musk – wil OpenAI voor de rechtbank dagen.

lees ook

Microsoft: ‘OpenAI is concurrent’

Hij voelt zich ‘verraden’ door zijn voormalige vennoten Sam Altman en Greg Brockman omdat OpenAI uitgroeide van een non-profitorganisatie tot een bedrijf met commerciële doeleinden. Dit is volgens Musk een inbreuk is op de initiële missie van de organisatie om op een open manier aan AI-onderzoek te doen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home