Google Meet neemt vanaf nu notities voor jou

Google

De nieuwe AI-functie ‘Take Notes for Me’ maakt notities van vergaderingen in Google Meet.

Google lanceert een nieuwe AI-functie in Google Workspace die notities neemt tijdens een vergadering in Google Meet. De ‘Take Notes for Me’-functie heeft wat weg van Google’s Duet AI. Beheerders kunnen via instellingen bepalen of gebruikers toegang krijgen tot de functie. De functie wordt vanaf 27 augustus gradueel uitgerold en is enkel beschikbaar voor klanten met Gemini Enterprise, Gemini Education Premium of AI-vergaderingen en add-on-accounts voor berichten.

Take Notes for Me

Google omschrijft in een nieuwe blog hoe Gemini in Meet notities voor jou kan nemen en samenvatten. Die notities worden aan het einde van de vergadering opgeslagen en kunnen gedeeld worden met alle deelnemers via Google Documenten. Gebruikers die later aan de vergadering deelnemen, kunnen zich ook inlezen om het gemiste deel van de vergadering sneller op te pikken.

lees ook

Google zingt een Duet met AI

Deze nieuwe AI-functie wordt aangedreven door Google’s AI-model Gemini. Het heeft heel wat weg van de eerder uitgebrachte functie Duet AI van Google, een AI-assistent die je bijstaat in verschillende Workspace-apps.

Aan de slag

Om gebruik te kunnen maken van deze functie in Google Workspace, open je meet.google.com op je computer en start vervolgens een Google Meet-vergadering. Klik dan rechtsboven op het potloodje van Take notes for me. De functie is gestart en andere deelnemers krijgen een melding dat jij notities aan het nemen bent.

Beheerders kunnen beslissen of ze hun gebruikers toegang geven tot deze AI-functie. Dit kan door te navigeren naar apps > Google Workspace > Google Meet > Gemini-instellingen. Google zegt dat de ‘Take Notes for Me’-functie gradueel wordt uitgerold vanaf 13 augustus. De functie is enkel beschikbaar voor klanten met Gemini Enterprise, Gemini Education Premium of AI-vergaderingen en add-on-accounts voor berichten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home